Παράγεται από το «πουτάνα» και το «Τιτανικός». Προέρχεται από τίτλο τσόντας των late '90s, που παρωδούσε την οσκαρούχο ταινία. Έχει δύο σημασίες.

α) Λόγω του μεγέθους του Τιτανικού, ο Πουτανικός αντίστοιχα είναι το πουταναριό, ήτοι η μεγάλη συνάθροιση από πουτάνες, ή η καραπουτάνα, δηλαδή η πουτάνα στον υπερθετικό βαθμό.

β) Λόγω της γνωστής τραγικής κατάληξης του Τιτανικού, ο Πουτανικός είναι η φαρμακομούνα πουτάνα, που σηματοδοτεί το μουνοβατερλώ του μπουρδελιάρη. Είτε λόγω κάποιου παράσημου, είτε κάποιας συναισθηματικής εμπλοκής, που κινδυνεύει να εξελιχθεί σε πουτανοκαψούρα. Γενικά, ο Πουτανικός είναι ο πούτανος - τραγωδία, ο πούτανος που αρχίζει ωραία και τελειώνει με πόνο...

«Δεν είν' πουτάνα, δεν είν' πουτάνα, αυτό που γάμησα,
είναι σου λέω πανικός,
ένας σωστός Πουτανικός,
και θα 'ναι θαύμα, αν δεν την πούτσισα»
(Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - για την παράφραση Hank).

(από Khan, 10/11/12)"Ένας μικρός Τιτανικός" (από Khan, 03/04/14)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

Η ταινία που αναφέρεις χαρακτηριστική ταινία Μπεν Χουρ,ε;
Κοίτα στην τελ.παραγραφό

#2
Hank

Είστε απίστευτοι! 9 στις 10 σκέψεις μου υπάρχουν ως λήμμα, κι η 10η συνήθως υπάρχει εντός κάποιας ανάρτησης! Πολύ γέλιο με τη λίστα από τσόντες. Γέλασα ιδίως με το «Γαμημένος την 4η Ιουλίου». Υπάρχει εντός κάποιου λήμματος συλλογή με γκουσγκουνοατάκες; Νομίζω ότι η έκφραση «σπάω τον πάγο» του Γκουσγκούνη αξίζει να μπει ως ξεχωριστό λήμμα.

#3
GATZMAN

Πολύ ωραίο λήμμα.
Του άξιζε να χει μια ξεχωριστή θέση απο το να νιώθει στριμωγμένο και να ασφυκτιά το καημένο

#4
Khan