Μια συνηθισμένη φράση που λίγο πολύ σημαίνει ότι τα πάντα είναι ένα υπονοούμενο για το σεξ. Και ναι μεν στην μεταφροϋδική εποχή που ζούμε, ξέρουμε ότι η σεξουαλικότητα είναι ο ξυνός (που λέει κι ο Johnny Black) λόγος των πάντων, όμως κττμγ η φράση εκδηλώνει μια βαθιά συντηρητική στάση. Την φαντάζομαι στα χείλη μιας θείτσας, είτε φύσει θείτσας είτε θέσει, δηλαδή και ενός νέου, ο οποίος παίζει τον ρόλο θείτσας στην παρέα, στα χείλη μιας Ελλεεινίδας ή Έλλεεινα φίλου, ο οποίος απριόρι τε και α πουστεριόρι θεωρεί ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα λες, αλλά κρύβεις μια ανατριχιαστική λεπτομέρεια.

Εννοείται ότι η φράση λέγεται ως εξής: Πρώτα λες την λέξη που χρησιμοποίησε ο συνομιλητής και μετά λες «το λένε τώρα» εννοώντας με την αντωνυμία το το σεξ, τον πήδο/ πήδουλο/ πήδουλα. Η φράση ομοιάζει πολύ με το την τρίζει την όπισθεν γιατί μπορεί να μπει ο,τιδήποτε στην θέση της.

Αναρτήθηκε στο Δ.Π. από τον Χαλικούτη με τον εμπνευσμένο υπότιτλο: Έχεις κανείς όρεξη να αναλύσει την έκφραση. (Όρεξη το λένε τώρα;).

- Πού είναι το Λίλιαν;
- Κάνει ιδιαίτερα με τον καθηγητή μουσικής της. - Μπα, ιδιαίτερα το λένε τώρα;
- Δεν είναι αυτό που νομίζεις. Το Λίλιαν άρχισε να μαθαίνει κλαρίνο.
- Μπα κλαρίνο το λένε τώρα;
- Μα αφού χρυσή μου μας τό 'λεγε πάντα ότι θέλει να γίνει σολίστ.
- Μπα σολίστ το λένε τώρα;
- Ε ναι βρε Αφροξυλάνθη, αμάν, τι θες να σου πω, ότι πηδιέται με τον προφέσορα; Ε ναι, λοιπόν, γαμιούνται και του παίρνει και τσιμπούκι!
- Μπα τσιμπούκι το λένε τώρα;

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Οι Νεοέλληνες συνηθίζουμε να διαχωρίζουμε τις επιμέρους ιδιότητές μας, λ.χ. επαγγελματικές, από την βασική ιδιότητα του ανθρώπου, της ανθρωπιάς.

Το ορίτζιναλ είναι φάσεις με γιατρό, όπου λ.χ. ο ασθενής ρωτάει:
- Γιατρέ μου, να την κάνω την εγχείριση;
- Κοιτάξτε, ως γιατρός, θεωρώ ότι αυτές οι εγχειρίσεις έχουν ποσοστό επιτυχίας...
- Ασ' τα αυτά γιατρέ μου. Ως άνθρωπος, πες μου, να την κάνω την εγχείριση;

Γενικά, θεωρούμε πιθανόν παραλόγως πιο ασφαλές να ακούσουμε μια προσωπική άποψη του γιατρού επηρεασμένη από τα αισθήματά του, παρά την αμερόληπτη επαγγελματική του τοποθέτηση. Το γιατρέ μου δείχνει την εξωανθρώπινη αυθεντία που διαχωρίζει τον γιατρό από εμάς, ενώ με το «ως άνθρωπος» τον βάζουμε στην ίδια μοίρα με εμάς, και ζητούμε μια γνώμη που να βγαίνει από συμπάθεια και συμπόνια.

Από τέτοιους διαλόγους, βγαίνουν αντίστοιχες διαβεβαιώσεις γιατρών του στυλ: «Ως γιατρός και ως άνθρωπος πιστεύω ότι θα πάτε πολύ καλά» κ.ο.κ. Και λόγω της αυθεντίας του γιατρού, η έκφραση γενικεύεται με ένα είδος (αυτο-)ειρωνικού χαβαλέ. Η έκφραση χρησιμοποιείται σε δύο κυρίως περιπτώσεις. Όταν θέλουμε να δώσουμε υπερβολική αυτοειρωνική έμφαση σε κατηγορηματική δήλωσή μας. Και όταν κάποιος μας φέρεται αλαζονικά, κραδαίνοντας μιαν ιδιότητα αυθεντίας, οπότε θέλουμε να τον εξισώσουμε μαζί μας. Ή να του δώσουμε την ευκαιρία να πει off the record την πραγματική του άποψη, βγάζοντας το προσωπείο της επαγγελματικής σοβαροφάνειας.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες παραλλαγές αναλόγως του επαγγέλματος- λειτουργήματος. Η έκφραση έχει κακοποιηθεί πολύ από πολιτικούς που συνηθίζουν να λένε με στόμφο «ως πολιτικός και ως άνθρωπος μπλα μπλα μπλα», ώστε με το δεύτερο να πλησιάσουν τεχνητά το εκλογικό σώμα, απ' το οποίο απομακρύνονται με το πρώτο. Επίσης, ανάλογα με τις ιδιοτροπίες του κάθε επαγγέλματος, βλ. παραδείγματα. Τελικά, η έκφραση μάλλον δείχνει ότι, για να το θέσω χαϊντεγγεριανά, ο Έλληνας δεν περιορίζεται στην οντική προσέγγιση των επιμέρους όντων, αλλά προχωρά στην οντολογική προσέγγιση του Είναι των όντων.

  1. Για μια μη αυτοειρωνική χρήση βλ. το Πρώτο Θέμα:

Ως γιατρός και ως άνθρωπος -που μάλιστα έχω βιώσει δύσκολες στιγμές όταν ο καρκίνος «έπληξε» πολύ δικό μου άνθρωπο- θα έλεγα στους ασθενείς να έχουν υπομονή, πίστη και αισιοδοξία, είναι δυνατά όπλα κατά του καρκίνου. Επίσης να έχουν εμπιστοσύνη στους θεράποντες ιατρούς τους και στις ερευνητικές ομάδες που δίνουμε μάχη για να βοηθήσουμε την ανθρωπότητα.

  1. Πάμε τώρα στις ελαφρώς ειρωνικές:

Ανειδίκευτος γιατρός γυρίζει ταινίες πορνό στην Αθήνα! Απίστευτο και
όμως αληθινό! Με την υπεροχή που δίνει η γνώση, αλλά και τα ευρωπαϊκά
γονίδια που διαποτίζουν τον οργανισμό του και τον κάνουν χαρισματικό
στο σεξ, ο Dr. Ντίνος (όπως αυτοπαρουσιάζεται) πρωταγωνιστεί σε ταινία
πορνό ελληνικής παραγωγής! Ο 38χρονος γιατρός (ο... νέος
Γκουσγκούνης!) που έχει κάνει σπουδές -όπως μας λέει ο ίδιος- σε
πανεπιστήμιο της Γαλλίας πρωταγωνιστεί στην ταινία «Αθλήτριες, σεξ και
ντόπα» υποδυόμενος τον εαυτό του, έναν λειτουργό του Ιπποκράτη,
δηλαδή. Η «Espresso» τον συνάντησε στα γραφεία της εταιρείας παραγωγής
στη Νέα Σμύρνη. [...] Οσον αφορά τις σχέσεις του με τις γυναίκες
είναι απόλυτα φυσιολογικές, όπως μας είπε: «Δεν μετράω με πόσες
γυναίκες έχω πάει, γιατί δεν ακολουθώ την πολιτική της ποσότητας, αλλά
της ποιότητας. Και ως γιατρός και ως πνευματικός άνθρωπος, μου αρέσει
πολύ η ποιότητα σε μια σχέση όσο και αν διαρκέσει».

  1. - Ως άνθρωπος, λυπάμαι βέβαια, που σας παράτησε με τρία παιδιά, αλλά καταλαβαίνω βέβαια το δικό του υπαρξιακό δράμα και το δικό σας...
    - Και ως δικηγόρος;
    - Ως δικηγόρος, θα του πάρουμε και το σπίτι, και το εξοχικό και το αμάξι!

  2. - Ως λακανιανός ψυχαναλυτής, δεν μπορώ, βέβαια, παρά να αναρωτηθώ αν το nom du père έγινε στην παιδική ηλικία το non du père, αν έχετε διέλθει επιτυχώς το στάδιο του καθρέφτη, πώς διαχειριστήκατε την επιθυμία του πατέρα σας που έχει τον φαλλό σε σχέση με την επιθυμία της μητέρας σας που είναι ο φαλλός, από τον άλλο με μικρό α, προς τον Άλλο με μεγάλο Α. Βλέπετε, έχετε μια επιμονή σε ορισμένα σημαίνοντα, που απομακρύνει πολύ τα σημαινόμενα...
    - Και ως άνθρωπος, γιατρέ μου, τι έχετε να μου πείτε;
    - Πότε γάμησες τελευταία φορά;

  3. - Ως ιερέας, βέβαια, πρέπει να σου επιστήσω την προσοχή, τέκνον μου, ότι οι προγαμιαίες σχέσεις είναι πορνεία.
    - Και ως άνθρωπος;
    - Πώς ήταν η καυλίτσα;

  4. - Ως ευσυνείδητος Σλάνγκος δεν μπορώ να βάλω πάνω απόδύο στο λήμμα, γιατί δεν χρησιμοποιείται ευρέως, ούτε πάνω από δύο στον ορισμό, γιατί λείπει η ετυμολογία.
    - Άστα αυτά, και πες μου: Ως άνθρωπος τι βάζεις;
    - Ε, ως άνθρωπος, βάζω διπλό πεντάστερο.
    (σ.ς.: Κάπως έτσι αρχίζει μια συμμωρία αλληλομπαγαποντοδοτικής υποστήριξης).

  5. Ως σλανγκιστής και ως άνθρωπος, επικροτώ τα μέτρα σλανγκοδικίας στο σάιτ.

Στα 3:00, 5:30 & 8:28: Είμαι γιατρός... (από HODJAS, 03/06/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Γενικά, σημαίνει τη φάση (ιδεατά τριφασική ή πολυφασική) και το φάσωμα με γκόμενα (όλων των συνθετικώνε και των ετυμολογιώνε).

Προσφάτως, χρησιμοποιείται στην διάλεκτο των μπουρδελιάρηδων για να μετακενώσει στα καθ' ημάς τον αγγλικό όρο girlfriend experience. Πρόκειται για υπηρεσία που προσφέρει έναντι αδρής αμοιβής ένας ακριβοπληρωμένος πούτανος, του στυλ e-πούτανος, τουρίστρια κ.τ.ό. Καθώς το λέει κι η λέξη, το εν λόγω κωλ-γκερλ καλείται να σε κάνει να ξεχάσεις ότι είναι τάνα και να σου δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι είναι η γκομενίτσα σου, το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Η υπηρεσία περιλαμβάνει γλωσσόφιλα, απαλό σεξ με πολύ μπαλαμούτι, προκαταρκτικά Θεόδωρου Αγγελόπουλου, πολύ χρόνο για κοινωνική συναναστροφή εν μέσω κηροπηγίων, όπου η κορασίς διηγείται πώς σπουδάζει Οικονομικά, γενικά η γκομενοφάση είναι πουτανοσέξ σε στυλ στοργή και προδέρμ ή σινεμά και σπιτάκι μετά. Οριακά η γκομενοφάση αγγίζει τον γουτσισμό, χωρίς βέβαια να τον φτάνει, γιατί αυτό θα ήτο ύβρις. Πάντως διατηρεί υψηλό βαθμό επικινδυνότητας για πουτανοκαψούρα.

Μπορούμε να πούμε ότι η γκομενοφάση τίθεται στην κατάληξη μιας μακράς πορείας του μπουρδελίζειν, που άρχισε με την απλή εκτόνωση (πρωτογενής τομέας), συνέχισε με την περιποίηση (δευτερογενής τομέας) και τώρα φτάνει στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών (τριτογενής τομέας) σε έναν βελτσικό κόσμο της μη-πουτάνας. Το ακρωνύμιο είναι GFE και αντιδιαστέλλεται προς το PSE, που είναι, όλως αντιθέτως, το Porn-star experience. Η ιδεώδης ουτοπική συνοδός συνδυάζει το GFE και το PSE. Το GFE-PSE είναι η ουτοπία των σύγχρονων μπουρδελόβιων, μια επέκταση του «κυρία στο σαλόνι, πουτάνα στο κρεβάτι», αφού πρόκειται για «κοριτσάκι στο σαλόνι, πορν-σταρ στο κρεβάτι». Ναι το GFE-PSE είναι κάτι σαν το ιδεώδες «ον καθ' εαυτό- δι'εαυτό» (l'en-soi-pour-soi) του Sartre, αφού συνδυάζει τον κόσμο της αδρανείας με τον κόσμο των αξιών. Αλλά ενώ το ον-καθ' εαυτό-δι' εαυτό είναι εξ ορισμού ανύπαρκτο, το GFE-PSE δεν είναι εξ ορισμού αντιφατικό, και στις σπάνιες (;) περιπτώσεις που επιτυγχάνεται, αποτελεί την χαρά του κριτικού, που νιώθει ότι αποκτά λόγο ύπαρξης. Εντέλει η ατάκα «συνδυάζει εξίσου καλά το GFE με το PSE» είναι μάλλον ένας κοινός τόπος της πουτανικής κριτικής.

Ο όρος έγινε έτι δημοφιλέστερος ύστερα από την πρόσφατη ταινία The Girlfriend Experience του Steven Soderbergh. Ο Αμερικανοσουηδός σκηνοθέτης στα διαλείμματα από τον «Τσε Γκεβάρα» θέλησε να κάνει μια πειραματική ταινία για την αλλοτρίωση του καπιταλιστικού τρόπου ζωής. Ανακάλυψε, λοιπόν, την μοναδική «υπαρξίστρια» πορνοστάρ, ονόματι Sasha Grey (λ.χ. το επίθετο της κουλτουριάρας πορνοστάρ -φανατικής με Γκοντάρ και μετα-στρουκτουραλισμό, ακούς Μαυρόγιαννε;- προκύπτει απ' το μυθιστόρημα «Το Πορτραίτο του Ντόριαν Γκραίη» του Όσκαρ Γουάιλντ). Και την έβαλε να παίξει, όχι ακριβως τον εαυτό της, αλλά μια συρραφή από πραγματικές ιστορίες ακριβοπληρωμένων ερωτικών συνοδών που χρέωναν υπέρογκα ποσά στους πελάτες τους για να τους προσφέρουν γκομενοφάση. (Άλλωστε υπάρχει η αντίληψη ότι την πόρνη δεν την πληρώνεις για το σεξ. Την πληρώνεις για να φύγει μετά). Το καταπληκτικό με την ταινία του Soderbergh είναι ότι δείχνει πόσο απορροφημένοι είναι οι Αμερικλάνοι με τις μπίζνες και πόσο λίγο ενδιαφέρονται για το σεξ. Καθώς η γκομενοφάση κοστίζει πολύ, οι πελάτες ανήκουν όλοι στην πλουτοκρατία του Μανχάταν, πλην σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης λίγο πριν τις πρόσφατες εκλογές. Εξαντλημένοι από την δυσμενή οικονομική συγκυρία, οι πελάτες της Σάσα δεν έχουν όρεξη παρά μόνο για να μιλήσουν για τις οικονομικές τους απασχολήσεις, τους υπαρξιακούς τους φόβους για την επικείμενη κατάρρευση, και να την συμβουλεύσουν πώς να επενδύει τα λεφτά που βγάζει απ' την γκομενοφάση. Ένας Εβραίος με καπελαδούρα, της προτείνει εναγωνίως- εν μέσω πρόωρων εκσπερματίσεων- να ψηφίσει McCain, καθώς είναι η μόνη λύση για το κράτος του Ισραήλ. Γενικά, η μόνη στύση που υπάρχει στην παόμοια γκομενοφάση είναι η οικονομική στύση. Το κοντύτερο που φτάνει ένας πελάτης στο να γαμήσει είναι όταν ζητάει από την Σάσα να αυνανιστεί για πάρτη του κι αυτός την συνοδεύει συντονισμένα. Αλλά οι περισσότεροι ούτε μαλακία δεν μπορούν να τραβήξουν από την πίκρα. Η Σάσα συμπεραίνει ότι θα μπορούσε στα πλαίσια της γκομενοφάσης, απλώς να είναι ο εαυτός της, αλλά αυτό μάλλον δεν θα ήταν η καλύτερη ιδέα, αφού οι πελάτες την πληρώνουν όχι για να είναι ο εαυτός της, αλλά αυτό που εκείνοι φαντάζονται ότι είναι. Τελικά, η γκομενοφάση είναι μια από τις αλλοτριώσεις της εποχής μας.

Τελικά, η Σάσα υιοθετεί ένα άκρως παθητικό στυλ, στο οποίο οι πελάτες να μπορούν να προβάλουν ό,τι αυτοί επιθυμούν. Με λίγα λόγια, η ερωτική συνοδός μέσω της γκομενοφάσης γίνεται ένα είδος ψυχαναλυτή.

Τα γνωστά disclaimer: Τα έμαθα όλα απ' την φίλη μου την Βικούλα κι απ' τον λατέρνατιβ κινηματογράφο.

  1. Από το angry dildo:

αλήθεια ε; για να πάει λίγο στην επαρχία ο κύριος να φιλήσει έναν άλλο κύριο να δεί για πότε θα την ετοιμάσουν την πυρά (ή αν βαριέται και πιο κοντά μπορεί να πάει , τόσες «λαικές γειτονιές» έχει η Αθήνα) , για να ζήσει για μια μόνο μέρα τη ζωή ενός μέσου γκει ή μιας λεσβίας(ή μήπως αυτές δεν έχουν ζωή πέρα απ'τις τσόντες;) να δεί τη γλύκα , τι ωραία μοδάτος που θα νιώθει , τι εγκάρδια αποδοχή θα απολαύσει , προνομιούχος σου λέει , γίνε πούστης και θα σ'έχουν βασιλιά !
στον κόσμο πάλι που εγώ ζω μόδα είναι να να έχεις λεφτά (καταπιέζοντας τους άλλους εννοείται αλλιώς χάνεται η αξία τους) , να φοράς ακριβά ρούχα , να κυκλοφορείς με ακριβά αμάξια , να αγοράζεις απο τα λαμπερά μαγαζιά που φυλλάδες σα το ΘΕΜΑ διαφημίζουν στις μισές σελίδες τους , να βλέπεις τις γυναίκες σαν αντικείμενα και να πηδάς «Ρωσίδες» , να μη σκέφτεσαι , να μην παίρνεις θέση , να μην εκδηλώνεσαι , να μην κουράζεσαι κι αν κουράζεσαι να το βουλώνεις , να είσαι απολιτίκ , να αδιαφορείς , να καταναλώνεις . να καταναλώνεις και να καταναλώνεις .
[...]
φόρτωσα βραδιάτικα κι είχα σκοπό να γράψω εκτενέστερα για τα μπλάκ άουτ μου , για τη winston week που πέρασα καπνίζοντας ένα 25αρι την ημέρα ασταμάτητα , για την κοπελιά απεναντί μου στο λεωφορείο που είχε βυθίσει το πρόσωπο της στην παλάμη της σε στάση απόγνωσης(;) , για τις εικόνες που μου δίνουν οι άνθρωποι και τα κτίρια στην Αθήνα , για τα γενικότερα psycho σκηνικά που πέρασα και τη γκομενοφάση που ελπίζω να μου κάτσει το σαβ/κο ...
αλλά δε βαριέσαι όταν κάθεσαι μπροστά απ'την οθόνη σου φεύγει η μισή έμπνευση ...

  1. Προσομοίωση κριτικής:

Η Τζέσικα συνδυάζει εξίσου καλά την γκομενοφάση με τα άγρια μεράκια στο κρεβάτι. Μου διηγήθηκε πώς είναι μοντέλο, που αναγκάστηκε λόγω οικονομικής κρίσης να το ρίξει στην βίζιτα για να βγουν οι σπουδές Οικονομικών που κάνει παράλληλα. Στην αρχή νόμιζα πώς παίζει με το ρολόι, αλλά όταν πέρασε απ' το GFE στο PSE κατάλαβα ότι δεν είχα λόγο να ανησυχώ...

Sasha Grey: Η γκομενοφάση σηκώνει τσιγάρο! (από Hank, 11/07/09)H Sasha συμφωνεί με τον Johnblack ότι ο μεταστρουκτουραλισμός είναι σέξι! (από Hank, 11/07/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Το μουνί. Από το παλιό σλόγκαν διαφήμισης του προϊόντος «ό,τι καλύτερο για τον άντρα». Ασφάλουσλυ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τον κώλο.

- Μου προσέφερε το Axe της.

Από το ΤΕΙ Μάρκετινγκ Ιεράπετρας (από poniroskylo, 28/07/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Παλιός σλανγκικός τρόπος για να πεις «και τα λοιπά».

Ως γνωστόν, ο κεντροαριστερός χώρος χαρακτηρίζεται για την πολυδιάσπασή του. Αν η Δεξιά μοιάζει με μια Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, που μπαίνουν όλοι στο μαντρί (στις μέρες μας εξαιρετικά σχετικό κι αυτό), ο αριστερός χώρος μοιάζει περισσότερο στην πολυδιάσπαση των προτεσταντικών σεκτών και παραφυάδων. [Αν και, βέβαια, το (προς λημματογράφηση) κουκου (-ε ή ό,τι άλλο) είναι κι αυτό μια εκκλησία].

Ιδίως στα 80ς υπήρχε μια πολυδιάσπαση, στην οποία ο Χάρρυ Κλυνν αναφερόταν στον δίσκο «Μαλακά» ως: «Θέλω να ευχαριστήσω το κουκουέ εσωτερικού, το κουκουέ εξωτερικού, το κουκουέ μουλού, το λουμουκουκουέ, του μουκουκουελού, το λουκουκουεμού, το κουκουελουμού, το λουμουκουκουέ, το κουκουεμπουλκουμέ και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις άμα λάχει ναούμ».

Οπότε επειδή είναι εκ προοιμίου αδύνατον να αριθμήσει κανείς τα αριστερά σχήματα, κοτσάρει στο τέλος το «και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις», για να ξεχωρίσει τις «δυνάμεις της Αριστεράς και της Προόδου» από τις δυνάμεις της Δεξιάς και της Συντήρησης.

Εννοείται ότι η χρήση της φράσεις σατιρίζει μια ευρεία αριστερή ρητορεία κατά την οποία το πολιτικό φάσμα διχοτομείται έτσι απλά. Αλλά χρησιμοποιείται ειρωνικά και από αριστερούς για να καυτηριάσουν δυνάμεις που προφάνουσλυ δεν είναι δημοκρατικές.

Σταδιακά, φτάνει να σημαίνει ό,τι και το «και τα λοιπά». Συνώνυμα: «και άλλα δαιμόνια», από το βιβλίο του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές «Περί Έρωτος και άλλων δαιμονίων» (και τα δαιμόνια είναι δύσκολο να τα απαριθμήσεις, τόσο εκτενή λίστα που διαθέτουν).
«και ταλιμπάν»: Ο υποτίθεται κυπριακός τρόπος να πεις «και τα λοιπά», κινδυνεύοντας να σε μπαγλαρώσουν στο Γκουαντανάμο.

  1. Ο όρος «λαμογιά» έχει πάρει ευρύτερη έννοια για να σημάνει οποιαδήποτε διαπλοκή, μίζα, ζήμα, βαλτοπαίδι, βία και νοθεία, και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις. Δες εδώ.

  2. Η Χορταρού, ο Γιαουρτάς και οι άλλες δημοκρατικές δυνάμεις. Δες εδώ.

  3. Ακούστε ονόματα στον Παναθηναϊκό: Εμπέντε, Γκαλίνοβιτς, Γκονζάλες, Μόρις, Άντοσόν, Μπόβιο, Μπίσκαν και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις.
    Δες εδώ.

  4. Τους υποδέχθηκαν αρκετοί ψηφοφόροι του Κακλαμάνη (ΜΑΤ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις).
    Δες εδώ.

(από Khan, 27/04/12)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Το lap-top εντάσσεται στο ελληνικό κλιτικό σύστημα, κατά το τόπι και κατά τα σούτι, φωτοσούτι.

Λέγεται και «λαπτόπι».

- Μην βάζετε πάντως το λαπτόπι στο λαπ σας, γιατί δεν θα μπορείτε μετά να τεκνοποιήσετε.

"Λάπτοπ, όπως το λέμε στα ελληνικά". Απίστευτος Ευαγγελάτος. (από Hank, 23/06/09)(από Khan, 01/07/12)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Ένα από τα πολλά συνώνυμα του υπερμεγέθους πέοντα. Το κυνήγησε ο Χάρης Σιανίδης στον Αμαζόνιο. Από τότε έμεινε και η έκφραση το χαϊδεύει το ανακόντα.

Το τατουάζ πέους δεν είναι εύκολο. Η αλοιφή που συνήθως χρησιμοποιούν οι δερματογράφοι για να αφαιρέσουν το παραπανίσιο μελάνι κάνει το πέος να γλιστράει «σαν σαπούνι στο ντους», σύμφωνα με τον Ματτ Ντογκ. Μου είπε ότι είχε δουλέψει σε όρθια και πεσμένα πέη, και το χειρότερο ήταν σε στύση. Αν όμως ένα πέος δεν είναι σε στύση – και συνήθως ζαρώνουν μόλις τα πλησιάσει η βελόνα – υπάρχει το πρόβλημα του τεντώματος του δέρματος ούτως ώστε το τατουάζ να είναι σωστό όταν έρθει η ώρα της στύσης. Συνήθως ο πελάτης είναι αυτός που αναλαμβάνει το έργο του τσιτώματος.
-Ναι, σιγά την ανακόντα.

Από το gaynewsingreek.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Η φετέισον, το τυρί που μαζεύεται στο άπλυτο πέος ενός τυροβρωμίκουλα.

- Φέτα και αγγούρι, λίγη ντοματούλα λείπει για να φας χωριάτικη, είπε ο Νώντας στο Λίλιαν με το ιδιότυπο σαρδόνιο γέλιο του..

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

Η ιδιότης του να είσαι τσαχπινιάρης, -α, ή τσαχπινογαργαλιάρης, -α, τσακπινογαργαλιάρης, -α, ή και τσαχπινογαργαλόπουστα.

Η αρχική σημασία της λέξης στα τουρκικά είναι «γυναικάς», οπότε λεγόταν αρχικά μόνο για άντρες, αλλά μετά επεκτάθη και στις γυναίκες και τους πισωλούρηδες.

Κλασικό παράδειγμα τσαχπινιάς η Ευγενία Μανωλίδου.

Είναι η μόνη που λεει το «όχι», αρχίζοντας με άλφα. Και που μπορεί να πει το τσαχπίνικο «τσου» με ανοικτό το στόμα!
(Βλ. μύδι).

The Kavli Prize for best τσαχπινιά goes to Ευγενία Μανωλίδου! (από Hank, 16/06/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Προτεινόμενος όρος για διαδικτυακό φαινόμενο.

Κατ' αρχήν, σπρετσατούρα είναι η επιτηδευμένη ατημέλεια, «το να κάνεις τα δύσκολα να φαίνονται εύκολα, ένα είδος αυτο-ειρωνείας στο εμφανισιακό σου στυλ».

Ως «κυβερνοσπρετσατούρα» εννοώ το να επιλέγεις να μην χρησιμοποιείς κώδικες του Διαδικτύου, όπως λ.χ. τα lol, λολ, Μ.Α.Ο., LMFAO κ.λπ., *X/Μ, rofl κ.τ.λ. Αλλά προτάσσοντας μια οικολογική ανησυχία του στυλ χασίσι, γαμήσι κι επιστροφή στη φύση, να επιμένεις να προσομοιώνεις και στον γραπτό διαδικτυακό λόγο (έστω ατελώς) ηχοχρώματα του φυσικού προφορικού λόγου ή άλλους φυσικούς ήχους.

Αυτό που διακρίνει την κυβερνοσπρετσατούρα από αυθόρμητους και τυχαίους σχηματισμούς, όπως λ.χ. τον Μέσειο γέλωτα «αχαχαχαχαχαχαχ ΤΜ» είναι ότι η πρώτη γίνεται με επίτηδευση για να πούμε ότι και καλούα είμαστε φυσικοί, αυθόρμητοι κτλ.

Στυλίστ κυβερνοσπρετσατούρας:

  1. Έστω το φημολογούμενο ως καμπανιστό γάργαρο γελάκι της περιωνύμου αρχοντολεβεντοσλανγκομούνας. Το μεταφέρουμε στον γραπτό διαδικτυακό λόγο ως:

χαχαχαχαχαχαχαχα

Επειδή η εν λόγω χρήστρια κατά δήλωσή της: «έτσι γελάω κι όλας ξεκινάω με ένα ααααααα και μετά ξεσπάω χαχαχαχα», βλ. *X/ΜΟΥ, φροντίζουμε να προηγείται το άλφα του χι στην αρχή:

αχαχαχαχαχαχαχαχα.

Για μεγαλύτερη αίσθηση κυβερνοσπρετσατούρας διαπλέκουμε ατάκτως τα χι και τα αλφα και τελειώνουμε κατά προτίμηση με χι:

αχαχαχχααχχαχαχαχχαχχχααχαχαχ.

  1. Το θαυμαστικό «!» που μετατρέπεται σε «1» στο chat, όταν βαριέσαι πλέον να πατάς ταυτόχρονα το shift και το 1:

Λ.χ. !!!!!!!!!!!!!!!!!111111.

  1. Χρησιμοποιείς προφορικά επιφωνήματα, όπως ετς και για να ειρωνευτείς τους ντοτάδες τα αποδίδεις με ντοταδίστικη μορφή αγγλικού αλφαβήτου χωρίς να χάνουν τον χαρακτήρα τους ως απόδοση ακούσματος, δηλαδή ως: etc.

  2. Όροι της «νηπιακής ιδιολέκτου» (Χαλικούτης), όπως καραγκαγκάν προσδίδουν έναν γουτσισμό με την καλή έννοια στην κυβερνοσπρετσατούρα. Γενικώς, κάθε ηχομιμητική λέξη είναι ευπρόσδεκτη, λ.χ. φιρουλί φιρουλό.

  3. Ιδίως όροι από κόμιξ, όπως σλουρπ!, λυγμ, κλαψ κ.ο.κ.

Έτσι η κυβερνοσπρετσατούρα γίνεται μια αυτοφυής σλανγκική αντίσταση στην επέλαση της αμερικλανιάς, χωρίς να μεταπέσουμε σε e-λληναρισμό.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία