Τα βιμάνας (ενικ. το βιμάνα) έγιναν γνωστά στο ευρύ κοινό από τις λιακούρειες μεταφυσικές εκπομπές, σύμφωνα με τις οποίες αποτελούσαν ιπτάμενα μεταφορικά μέσα που χρησιμοποιούσαν οι ΕΛ για τα υπερπόντια και διαπλανητικά ταξίδια τους.

Η μέθοδος προώθησης των βιμάνας ήταν η τεχνική της «αντι-βαρύτητας», που βασιζόταν σε ένα σύστημα «μιας φυγόκεντρης δύναμης αρκετά ισχυρής ώστε να αντιδρά στη βαρυτική έλξη».

Λεπτομερή στοιχεία για τη κατασκευή και λειτουργία των βιμάνας υπάρχουν σε αρχαία ινδικά έπη και μπορεί κανείς να τα βρει σε μπλογκ όπως αυτό, που αναφέρει ακόμη ότι «Τα αρχαία ινδικά έπη περιγράφουν ένα βιμάνα ως διώροφο, κυκλικό αεροσκάφος με παραφωτίδες και θόλο, όπως θα φανταζόμαστε σήμερα έναν ιπτάμενο δίσκο. Πετούσε με την ταχύτητα του αέρα και άφηνε έναν ήχο μελωδίας. Υπήρξαν τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικοί τύποι βιμάνας και τα αρχαία ινδικά κείμενα που τα περιγράφουν είναι τόσο πολυάριθμα, που θα έπαιρνε μεγάλους όγκους βιβλίων για να γραφτούν ό,τι αναφέρεται σε αυτά.»

Σλανγκικά, ο όρος «βιμάνας» μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συνώνυμο του ούφο, για κάποιον δηλαδή που είναι εκτός πραγματικότητας και λέει πράγματα που δεν γίνονται ή δεν στέκουν.

- Ο φετινός Θρύλος έχει τα φόντα να φτάσει στους 4 του Τζάμπιος Λιγκ.
- Τελέρε βιμάνα.

βιμάνα σε τοιχογραφία (από allivegp, 16/08/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία