Στίχος του ρεφρέν από ομότιτλο τραγούδι της Ρίτας Σακελλαρίου σε σύνθεση Γιάννη Καραλή (1987).

Θίγεται εν προκειμένω η αιώνια διαπάλη ανάμεσα στο μιλφέιγ και το παστάκι (άκα το κούγκαρ και το γατάκι). Εδώ η έμφαση είναι στα πλεονεκτήματα της σαραντάρας που έχει πολλά πράγματα (υπερ)διπλάσια από την εικοσάρα: Εκτός από τα χρόνια, και εμπειρία, πείρα, χιλιόμετρα, κατ' ελπίδα λεφτά, και παρ' ελπήδα κιλά. Πόσω μάλλον που οι σύγχρονες σαραντάρες χάρη σε μια σειρά από μοντιφιές και καλή διατήρηση μπορούν να μοιάζουν τουλάχιστον με τριαντάρες αντί για σπασμένα μιλφέιγ.

Πάσα: Gatzman.

  1. Οι σαραντάρες ίσον με δύο εικοσάρες. Ειδικά αν η σαραντάρα διαθέτει και εξοχικό στην εξωτική Μύκονο.
    Με τον Ορφέα γνωριστήκαμε κάτω από περίεργες συνθήκες. Αυτός μόλις είχε σταματήσει να εργάζεται στην εταιρεία του πατέρα του και εγώ μόλις είχα παραιτηθεί από μια δουλειά η οποία δεν με γέμιζε καθόλου. Στην αρχή όλα έμοιαζαν ειδυλλιακά.
    Είχαμε απεριόριστο χρόνο ο ένας για τον άλλο, κάναμε εκδρομές με τα λεφτά της αποζημίωσης, σκεφτόμασταν να συγκατοικήσουμε στο διαμέρισμά μου. [...] Οι μέρες περνούσαν και πάνω στον τρίτο μήνα, χωρίς κάποιο προειδοποιητικό σημάδι, ο Ορφέας ξαφνικά εξαφανίστηκε. [...] Τελικά, έμαθα από τον αδελφό του ότι ο Ορφέας δεν άντεξε άλλο το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρισκόταν και το έσκασε με την κολλητή της μαμάς του, η οποία εκτός του ότι ήταν μία καλοδιατηρημένη σαρανταπεντάρα, είχε και ένα απίστευτο εξοχικό στη Μύκονο! Money makes the world go round... (Εδώ).

  2. Μπορεί οι σαραντάρες να είναι ίσον με δύο εικοσάρες όμως οι πενηντάρες μάλλον δεν μας κάνουν δύο 25άρες.
    Εάν -καθώς λένε- η ζωή ξεκινάει στα 40, κυρίες μου πρέπει να βιαστείτε. Υστερα από δέκα χρόνια, οι άνδρες θα σας αγνοούν εντελώς.
    Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στη Βρετανία, οι οκτώ στις δέκα γυναίκες άνω των 50 έχουν την πεποίθηση ότι περνούν απαρατήρητες από το αντίθετο φύλο. (Εδώ).

(από Khan, 08/09/11)Σπασμένο μιλφέιγ (από Khan, 08/09/11)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε