Αυτός που γυρίζει, είτε επειδή είναι μπερμπάντης (απόφοιτος της Μπερμπαντείου, - σε καλό μας) και θέλει να πετάει από κανάρα σε κανάρα, είτε επειδή είναι βολταίρος και γυρίζει τα βράδια ως νυχτοπερπατητής, είτε επειδή είναι μαϊντανός των Μ.Μ.Ε. ή κωλοτούμπας πολιτικός που αλλάζει πολιτικούς χώρους, είτε γενικά τουρίστας με κάθε σημασία του όρου. Σύμφωνα με τον πασαδόρο perketis, το χρησιμοποίησε και ο Λευτέρης Ελευθερίου.

1. Και για ποιο λόγο, αλήθεια, όλοι αυτοί οι γυρουλάδες του πολιτικού φάσματος όπως ο Νίκος Μπίστης «πασχίζουν» διαρκώς να βρουν νέους τρόπους… πολιτικής έκφρασης; Και τι ζητούν όλοι αυτοί οι… λογοτέχνες, «διανοητές», μουσικοί και άλλοι στα σαλόνια και τα γραφεία ισόβιων υπουργών και πολιτευτών; Και γιατί οι παραιτημένοι και αποτυχημένοι πρώην πρωθυπουργοί επιστρέφουν διαρκώς κρυμμένοι πίσω από κινήσεις και πρωτοβουλίες αχυρανθρώπων τους;

2. Και ναι οι περισσότεροι που βγαίνουν εκεί πιστεύω προσωπικά πως είναι αδειούχοι ραδιοερασιτέχνες και όχι απλά γυρουλάδες του ebay των στρατιωτικών παλιατζήδικων όπως φαίνεται και από τις συζητήσεις τους στον αέρα αλλά και από το τι συζητάνε στα forum που είναι σχετικά στο νετ.

  1. - Δεν τον βλέπω να παντρεύεται. Μια ζωή γυρουλάς και μπερμπάντης ήτανε, σιγά μην τον σοβαρέψει η Λίτσα.

Ύμνος των γυρουλάδων (από Khan, 15/01/14)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε