Σημαίνει «Εύρηκα!», διάνα, επιτυχία γενικότερα.

Ο όρος έλκει την καταγωγή του από το παιχνίδι Bingo, που παίζεται με κάρτες που περιέχουν νούμερα (κάτι σαν το Λότο) και ήταν πολύ διαδεδομένο στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Παρόμοια παιχνίδια παίζονται και σε άλλα μέρη του κόσμου, π.χ. ΗΠΑ, Καναδάς κλπ.

Στην Ελλάδα το Bingo δεν είναι καθόλου διαδεδομένο. Κατά τα εβδομήνταζ ο Νίκος Μαστοράκης προσπάθησε να το φέρει στα μέρη μας, αλλά απέτυχε και έφυγε στην Αμερική σαν κυνηγημένος. Αργότερα, όπως είναι γνωστό, επανήλθε με άλλες παπαριές τις οποίες εφήρμοσε και εδραίωσε, με μεγάλη επιτυχία είναι η αλήθεια, στο ελληνικό τηλεοπτικό γίγνεσθαι.

  1. Μπίνγκο, μαλάκα! Βρήκα αυτό το τραγούδι που έψαχνες τρεις βδομάδες.

  2. - Πώς πάει;
    - Μπίνγκο! Με την πρώτη το πέτυχα το πουστροsite!

Νίκος Μαστοράκης (από panos1962, 30/10/09)Bingo Game (από panos1962, 30/10/09)Μαστοράκης μετά το Πολυτεχνείο (από poniroskylo, 04/11/09)Μαστοράκης Μπίνγκο (από poniroskylo, 04/11/09)

Βλ. και τόμπολα! - σχετικά: μπρισίμι, κελεπούρι, φιλέτο, one-off.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
iron

το λέμε και με την έννοια κελεπούρι

#2
poniroskylo

Το Μπίνγκο του Μαστοράκη ξεκίνησε το '69 στην αλήστου μνήμης ΥΕΝΕΔ και δεν είχε και πολλή σχέση με το Bingo που έπαιζαν και παίζουν οι γιαγιάδες στην Αγγλία - το οποίο, βασικά, είναι τόμπολα. Πάντως, τηλεοπτικά ήταν επιτυχία. Ο Μαστοράκης ξεφτιλίστηκε μεταδικτατορικά λόγω στενών σχέσεων με τη χούντα - δες και το μήδι. Επανέκαμψε, όμως, και έχω την εντύπωση ότι είναι τώρα ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού.

#3
GATZMAN

Ναι εδώ και πολλά χρόνια είναι ιδιοκτήτης του Gold FM, (Λ. Αμφιθέας, Παλαιό Φάληρο).

#4
Επισκέπτης

Kαι σε μια συνέντευξη του είχε πει το εξής κορυφαίο: οτι την πρωτη φορά που είχε παει στη Νέα Υόρκη, για δουλειά, ως μέλος κάποιου team δε θυμάμαι τώρα, ενώ όλοι οι άλλοι έτρεχαν να δουν το Άγαλμα της Ελευθερίας και τα άλλα τουριστικά, εκείνος ήταν επί μονίμου βάσεως κλεισμένος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και σπούδαζε συνεπαρμένος την αμερικάνικη τηλεόραση και τα προγράμματά της, παίρνοντας ιδέες. Γενικά τον βρίσκω πολύ οκ τύπο.

#5
panos1962

Από τους πλέον τρομπέο, με διαφορά!