Να πούμε ότι στην κλασική αργκό λουκία είναι (για να το θέσω παππουδίστικα) η γυναίκα ελαφρών ηθών ή ελευθερίων ηθών, που όχι μόνο είχε προγαμιαίες σχέσεις, αλλά και ησκείτο στο λιμπεγτινάααζζ, τύλιγε κανάν κανακάρη, ή και αποπλανούσε κανάν κύρη που την σπίτωνε. Μπορεί να ήταν ακόμη και καμπαρετζού, τροτέζα, τσαγού, ή και κομμώτρια έως και καλντεριμιτζού.

Νομίζω, λοιπόν, ότι δευτερευόντως εσήμανε τη λούγκρα, κυρίως στην πάγια φράση μωρή λουκία και πού 'σαι μωρή λουκία; Συνώνυμα: πού 'σαι μωρή μαριάννα και το χότζειο πού 'σαι μωρή πρέσβειρα καλής θελήσεως;.

Πάσα: Αἷας, Jeanoir.

  1. Ναι κυρα-περμαθούλα μου, όχι μόνο που τύλιξε τον Νώντα μας, αλλά και μάγεψε τον κυρ-Σεραφείμ, που της νοίκιασε μέχρι και ειδικό σπίτι της λουκίας!

  2. Πάμε μωρή Lucy επί το αγγλικότερον, γκρουπάκι στο φατσοβιβλίο.

  3. άντε απο εδώ μωρή τσουρομαρία ... μας πουλάς μούρη και άποψη περι αναρχίας και προβληματισμού .... πότε ήξερες μωρη λουκία περί αναρχίας μωρη ξεβρακωτη που το μοναδικο μπουκαλι που πέταξες ήταν κοκα κόλας και ήταν και πλαστικο ρε ανεγκέφαλε .... και πίτα στο αναψυκτικο
    (εδώ)

Δεξιά ο Pierre Bergé, πρέσβης καλής θελήσεως στην UNESCO. (από Khan, 03/10/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
iron

Λουκία αποκαλούσε ένας γνωστός μου αστειάτορας το αιδοίο γενικά, πχ: «γεια σου Χριστινάκι μου, τι κάνει η Λουκία σου;» «να την φροντίζετε την Λουκία κορίτσια» κλπ.

Γμτ και μου αρέσει σαν όνομα... είναι και το τραγουδάκι εκείνο, έλα Χότζας, πάμε το: Santaaa Luciiiiaaaaaaaa...

#2
Vrastaman

Λουκία κάτσε φρόνιμα, τριώροφη να γίνεις (νάκα!)

#3
GATZMAN

Santa Lucccia; χαχαχα... Η αγία των λούτσων δηλαδής

#4
assosmalakos

Η Αγία Λουκία παρήλασε πρώτη στην είσοδο των αποστολών των αθλητών των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Η ελληνική γλώσσα και το ελληνικό αλφάβητο έκαναν το θαύμα τους.Ρωτήστε και τη Ζιμπάμπουε ή έστω τη Χιλή.