Σπαστήρ –εκ του Συνδρόμου Π**ολλαπλής **Αυτομπαγαποντοδοτικής Στήριξης (Σ.Π.Α.Στηρ.)– αποκαλείται η νεοδιαγνωσθείσα μετάλλαξη του κλασσικού μπαγαποντοδοτισμού, με έντονα όμως στοιχεία σπασαρχιδισμού και σπαμαρχιδισμού.

Οι σπαστήρες συνήθως χαρακτηρίζονται από τα εξής κοινά χαρακτηριστικά:

1. Εγγράφονται με δύο ή περισσότερους κωδικούς,

2. Οι πολλαπλές τους περσόνες πρωτοεμφανίζονται την ίδια μέρα και πλημμυροδοτούν το σάιτ με λήμματα,

3. Ανταλλάσουν σπέκια, φιλοφρονήσεις και μπαγαποντοδοτούν υπέρ αλλήλων,

4. Συχνά αποκαλύπτονται, μέσα στον ενθουσιασμό τους, καθώς ταυτόχρονα βάζουν το ίδιο λήμμα με πανομοιότυπο σχεδόν ορισμό.

Η βιβλιογραφία αναφέρεται σε δύο μεγάλες κατηγορίες σπαστήρων:

1. Οι Ψυχοσπαστήρες:
Αυτοί πάσχουν από παραλλαγή του συνδρόμου MPD (Multiple Pagapontic Disorder). Zούνε σ’ ένα όνειρο που τρίζει, είναι παντελώς για δέσιμο, αλλά συνήθως δεν είναι επικίνδυνοι παρά μόνο για τον εαυτό τους. Με την πάροδο του χρόνου συνήθως εκφυλίζονται σε τρολ και ωσεκτουτού αποχωρούν από το σάιτ μόλις νοιώσουν την παρατεταμένη περιφρόνηση των θαμώνων.

2. Οι Ξενεροσπαστήρες:
Οι σπαστήρες αυτοί δεν είναι ψυχασθενείς. Ενδέχεται μάλιστα να είναι γνωστοί, ακόμα και διακεκριμένοι λημματοδότες , οι οποίοι για λόγους που μόνο εκείνοι γνωρίζουν υιοθετούν δύο περσόνες και πλημμυροδοτούν το σάιτ με λήμματα τα οποία πολλές φορές είναι καλά έως και ευφυέστατα. Τα κίνητρα τους είναι λιγότερο αυτονόητα από εκείνα των ψυχοσπαστήρων. Μερικοί έχουν οι ίδιοι πέσει θύματα τραυματικής μπαγαπονοτοδοσίας στα παιδικά τους χρόνια, και βάζουν στοίχημα ότι φορώντας την μάσκα του εκδικητή μπορούν να ανέλθουν στο τοπ 10 της βαθμολογίας σε χρόνο dt, παραδίδοντας μάλιστα και μάθημα σε μερικούς μερικούς. Άλλοι πάλι απλούστατα το κάνουν για πλάκα. Στη τελευταία ανάλυση οι ξενεροσπαστήρες καταφέρνουν να ξενερώνουν τόσο τους ενάρετους θαμώνες του σάιτ, όσο και τον εαυτό τους.

Οι γνώμες των ειδικών διίστανται για την ταξινομία των κρουσμάτων που πρόσφατα (24/11/2008) εκδηλώθηκαν στο σλάνγκ ντοτ τζιάρ. Ωστόσο, όλες οι αποχρώσες ενδείξεις συνηγορούν ότι πρόκειται για ξενεροσπαστήρες.

Είπαν για τους σπαστήρες:

«...μια εν δυνάμει βόμβα στα θεμέλια του σάιτ. Ίσως, ίσως μια βόμβα στα ίδια τα θεμέλια του πολιτισμού μας όπως τον ξέρουμε. Τι απέγινε άραγε η Τιμή, η Ειλικρίνεια, τι απέγινε η Αγνότητα, τι απέγινε το πτώμα του Jimmy Hoffa;...»

«....πιστεύω πως (...) πίσω από δαύτους είναι ένας δικός μας...»

«μπορεί νά 'ναι κολλητάρια που παίζουνε μαζί στο σλάνγκ. Μπορεί... Άς το ψάξει ο ρουμάνος

«...τέτοιοι λογαριασμοί αργά ή γρήγορα έστω και ανεπίσημα, γίνονται αντιληπτοί! (...) Πάντως μου έβαλες ψύλλους στ' αφτιά!»

«...αυτός ο πραγματικά προικισμένος νέος θα ασυδοτεί δίχως αντίδραση από μένα τουλάχιστον, λόγω του ότι είναι προικισμένος λημματοδότης... αν όμως αποδειχθεί βραχύβια αυτή του η εποχή της ακμής και συνεχίσει τη λοβιτούρα, θα πέσει πέλεκυς!»

αποκαλύπτουμε! (από xalikoutis, 27/11/08)(από Vrastaman, 30/11/08)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

Ε Γ Ρ Α Ψ Ε Σ !!!!!!

#2
vikar

!...

#3
mariahomorfi

εχουμε ξεφυγει
ομορφο παντωσ

#4
iron

ωπά!! επανάσταση! καλά έκανες και το επισήμανες (προσωπικά θα το ήθελα λίιιγο πιο χιουμοριστικό και λιγότερο επιθετικό, αλλά ίσως καλά κάνεις) ... αλλά ας μην χαλαστούμε ρε παιδί μου, τι να πω... αν δεν ήταν θέμα βαθμολογίας στη μέση δεν θα μας ένοιαζε, δεν είναι;

δηλ. τώρα δεν θα ξαναπούμε σπεκ ποτέεεεε;

#5
jesus

είχα ένα προαίσθημα:Δ

#6
Vrastaman

Υπόσχομαι το επόμενο λήμμα μου να σχετίζεται με το Λίλιαν. Όσο για τις επιπτώσεις των σπαστήρων στην βαθμολογία, ο νόμος των μεγάλων αριθμών μακροπρόθεσμα πάντα θα εξαλείφει κάθε στρέβλωση!

#7
Vrastaman

ΥΓ - Αύθονα να ρέουν τα σπέκ, Iron ;-)

#8
Vrastaman

Μα τι στρείδι ανέβασες!

#9
GATZMAN

Βλέπω τώρα πως ο μπαγαποδοτισμός(4η σειρ.) στηρίζεται στους δυο αρχιδισμούς(5η σειρ) [το πράγμα θυμίζει βάθρο].
Απ' την άλλη η θέση των δυο αρχιδισμών ως προς τον μπαγαποδοτισμό (πέος) οπτικά θυμίζουν, οικογένεια Α ρε Βράστα. Σκηνοθέτησες πάλι

#10
Vrastaman

Μπυραμίδα της πούτσας δηλαδή! Θανκς :-)

#11
GATZMAN

Και η μπαγαποδοσία ανάλογη της στύσης, κι η στύση ανάλογη του ερεθισμού.....

#12
mariahomorfi

καθολου επιθετικο

#13
acg

Μα συμβαινουν τετοια πραματα; Σε λιγο θα μας πεις οτι στηνονται και παιχνιδια στο ελληνικο πρωταθλημα ποδοσφαιρου. Αισχος.

#14
mariahomorfi

οταν νικα ο ολυμπιακοσ ολα ειναι κανονικα

#15
GATZMAN

Προσποιείται κανείσ;

#16
Galadriel

Δηλαδή παίζει τέτοιο πράμα; (ερώτηση ρητορική, για να το λέτε οι έμπειροι, θα παίζει - αλλά να κάθεται ο άλλος να ασχολείται με το τί βαθμολογία έχει σε ένα site; - πετρέλεος!, σαν να λέμε χελόοου γκετ ε λάιφ!!!). ΥΓ όχι ότι δεν μου αρέσει όταν κάποιος ορισμός μου τυχαίνει αποδοχής, αλλά το να πας να γίνεις «κάποιος» με τεχνάσματα πια...

#17
Hank

Μην βιαστείς να κρίνεις: Όπως λέει ο Βράστα:

«Μερικοί έχουν οι ίδιοι πέσει θύματα τραυματικής μπαγαπονοτοδοσίας στα παιδικά τους χρόνια».

Δεν ξέρεις τι συμβαίνει μες στην ψυχή του καθενός...

#18
Vrastaman

Σλανγκικός κλωνισμός. Φοριέται πολύ τις τελευτασίες μέρες!