Στα σλανγκομαστορικά είναι το δείγμα μπετού σε κυλινδρικό σχήμα που το παίρνουμε από την οικοδομή με ειδικό δράπανο για έλεγχο αντοχής στην σύνθλιψη στο εργαστήριο. Λέγεται και πυρηνοληψία. Γίνεται δε, για να εξακριβωθεί αν τα μπετά που έπεσαν είναι ξεματοχινά για την περίσταση.

  1. Μήτσο, πήγαινε κόψε ένα καρότο από βαθιά να το πάμε στον επιστήμονα α το δει.

  2. από εδώ
    Η πλέον συνηθισμένη δοκιμή εναπομένουσας αντοχής μετά από πυρκαγιά είναι η λήψη
    πυρήνων (καρότων) με τη χρήση ειδικού μηχανήματος. Τα καρότα οδηγούνται σε εργαστήρια σκυροδέματος όπου και θλίβονται. Η θλιπτική τους αντοχή ανάγεται σε αντοχή κύβου 20x20x20 cm. Έτσι έχουμε μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη της απώλειας αντοχής του σκυροδέματος μετά από μια πυρκαγιά. Η μέθοδος αυτή είναι η μόνη
    αποδεκτή από τον Κανονισμό Τεχνολογίας Σκυροδέματος ( Κ.Τ.Σ )

Βιολογικό καρότο. (από perkins, 31/10/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Το διπλό, τριπλό, τετραπλό και πάει λέγοντας τζόιντ, κοινώς ο μπάφος, αυτό που για να το φτιάξουμε θέλει πολλά χαρτάκια και υπομονή και τέχνη, και το αποτέλεσμα αργεί και τελικά μοιάζει με καρότο γιατί, εκεί όπου μπαίνει η τζιβάνα στενεύει, ενώ στην ελεύθερη άκρη του είναι πιο φαρδύ.

- Τι πήγες κι έστριψες ρε παπάρα, μέχρι να το κάνουμε το καρότο θα ξημερωθούμε, δυο άτομα είμαστε!
- Σκάσε και πίνε.

(από ironick, 05/05/09)(από ironick, 05/05/09)το δικο μου ειναι μεγαλυτερο! (από BuBis, 05/05/09)Καροτοφάγος και μ\' αυτήν την έννοια. Το κλασσικό το \'πιανε το πραγμα παιδαγωγικά (από GATZMAN, 05/05/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε