Το λήμμα πορδορούφης οδηγεί εδώ.

Ομιλούμε μεταφορικά, εννοείται.

Μεταφορικά, λοιπόν, ο πορδορούφας είναι ο τέλειος κόλακας, ο μαιτρ γλειψιματίας - ή, ο απόλυτος φαν. Δεν έχει σημασία ότι το αφεντικό (ή το ίνδαλμα) δεν μιλάει, κλάνει, δεν έχει σημασία τι μπόχα αναδύεται - ο τύπος είναι εκεί, μισό μέτρο απ' τον κρυωμένο κώλο που τις αμολάει και ρουφάει τα πάντα - προσκυνώ την πορδούλα σου, πρόεδρε! Και δεν μιλάμε για πορδούλες ευαίσθητες, μιλάμε για κατά ρυπάς κλανίδια ή για γιουσούφια βρωμερά και τρισάθλια.

Πρώτος ξάδερφος του ρουφοκλάνη και τακίμι του κωλογλείφτη.

Τη λέξη την συνάντησα πρώτη φορά, φορ ρήαλ, ως παρατσούκλι σε χωριά - ο τάδε ο πορδορούφας.

- Ρε μαλάκα, δεν πάει αυτό το πράμα ... μας φλόμωσε ο άλλος στην παπαριά κι ο δικός σου ο πορδορούφας αντί ν' αφήσει κάνα χριστιανό να μιλήσει ... «μάλιστα, έχετε δίκιο, δεν το είχαμε σκεφτεί αυτό» και «παιδιά, έτσι όπως τα λέει ο κύριος περιφερειακός είναι» και κολοκύθια τούμπανα ... άι σιχτίρ δηλαδή ...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

Αυτός που του αρέσει να μυρίζει (ρουφάει) πορδές.

Λέγεται και πορδορούφης.

Ο Γιάννης κλάνει συνέχεια σε κλειστούς χώρους. Είναι μεγάλος πορδορούφης!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Επιρρεπής σε οποιαδήποτε νέα μόδα «υγιεινού» τρόπου ζωής, διαβίωσης και διατροφής.
Είναι τόσο «οργανικός» που συνηθίζει να καταπίνει ευλαβικά τις πορδές του αφού είναι ότι το πιο υγιεινό, θρεπτικό και ανεπεξέργαστο.

- Μόλις αγόρασα ένα ηχοσύστημα από το παλιατζίδικο που ηχογραφεί σε κέρινο δίσκο. Εγώ ακούω μουσική μόνο από αναλογική ηχογράφηση γιατί ο ήχος είναι καθαρότερος, πιο εύηχος.
- Πόσο πορδορούφης πια!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία