Μπορεί να σημάνει και τον Ελληνάρα, που πανηγυρίζει τον πατριωτισμό του, υπερβάλλοντας τα επιτεύγματα του ελληνικού πολιτισμού και την επίδραση της ελληνικής γλώσσας.

Ωστόσο, -όπως δείχνει και ο γούγλης-, χρησιμοποιείται λιγότερο από εκσυγχρονιστές, νεοφιλελέδες, νεοφιλελέφτ, αντίφα και λοιπές ανθελληνικές δυνάμεις (από όπου κι αν προέρχονται), και πολύ περισσότερο από εθνικιστές για να ψέξουν ότι κάποιος είναι υποκριτής πατριδοκάπηλος (σε αντίθεση, μάλλον, με τους ίδιους που θεωρούν εαυτούς ως τους βεριτάμπλ πατριώτες). Έτσι στην συγκυρία της οικονομικής κρίσης χρησιμοποιείται κυρίως για πολιτικούς της Νέας Δημοκρατίας ή επί κυβέρνησης Παπαδήμου του ΛΑ.Ο.Σ., οι οποίοι, -σύμφωνα πάντα με αυτούς που χρησιμοποιούν την έκφραση-, υπό τον μανδύα της πατριωτικής ρητορείας απεργάστηκαν το ξεπούλημα της Ελλάδας στους ξένους. Ο ζητωπατριώτης είναι επομένως κυρίως αυτός που υπό τις πληθωρικές επευφημίες και κορώνες κρύβει το έλλειμμα πατριωτισμού του.

  1. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ «ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΣ» ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΖΗΤΩΠΑΤΡΙΩΤΗΣ SOME.R.ASS (Εδώ).

  2. Γέμισε ο τόπος ζητωπατριώτες, εθνομηδενιστές, σοσιαλρεαλιστές - ψευδοκομμουνιστές και τσοντοπρωταγωνίστριες. (Εδώ).

  3. Αποφυλακίζονται παιδεραστές, πρεζέμποροι και φονιάδες. Αναρχοκομουνιστές βυσσοδομούν και διαμαρτύρονται υπέρ των αλλόφυλων εισβολέων. Ζητωπατριώτες παριστάνουν την σκληροπυρηνική ορθοδοξία του αδέσμευτου «εθνικόφρονος» ακτιβισμού. Ανθέλληνες και κίναιδοι ορίζουν την «πνευματική» ζωή του τόπου. (Από το xryshaygh.com).

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε