Οποιοσδήποτε χρησιμοποιείς σαν εργαλείο, για να κάνεις τη δουλειά σου δηλαδή.

1. Κυρίως χρησιμοποιείται από τον αντρικό πληθυσμό για να χαρακτηρίσει τις γυναίκες που μπορούν και κάνουν τη δουλειά (στιγμές ευχαρίστησης) και με το παραπάνω. Δεν χρειάζεται να έχει γίνει η δουλειά για να χαρακτηρίσεις κάποια ως εργαλείο, εξάλλου το καλό εργαλείο φαίνεται και πριν να το δουλέψεις.

2. Πίο σπάνια χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει και άντρες, περισσότερο για τις δεξιότητές τους στην διεκπεραίωση εργασιών που τους έχουμε αναθέσει (συνήθως θελήματα και δουλειές που κάνουν από φιλότιμο).

Ο ορισμός του εργαλείου δεν είναι υποτιμητικός, δεν χρησιμοποιείται δηλαδή για να μειώσουμε κάποιον, αλλά επαινετικά, κυρίως για την εμφάνιση ή και τις ικανότητές του.

  1. - Πο ρε Τάκη τι εργαλείο είναι αυτή η Λόλα η φίλη σου, πρέπει να μου την γνωρίσεις επειγόντως!

  2. - Μητσάρα αρχηγέ, τί έκανες με τους φακέλους που σου έδωσα τους πήγες εκεί που είπαμε;
    - Εντάξει, τους πήγα, αλλά το έκανα για εσένα, μου το χρωστάς!
    - Είσαι μεγάλο εργαλείο αδερφέ μου!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Το όργανο του διαβόλου, το γνωρίσαμε στο «Μουντιάλ 2010 Νότιος Αφρική» ©, αν και έχω την υποψία ότι το ίδιο όργανο είναι που κάνει όλη τη φασαρία και στα γήπεδα της Ισπανίας.

Οι Αφρικανοί φίλοι μας, λαός γεννημένος με τη μουσική στο DNA του, παίζουν τις βουβουζέλες τους και χορεύουν στις κερκίδες των γηπέδων. Συμπεριφορά άκρως αντι-ποδοσφαιρική και αντι-οπαδική. Πού είναι τα καπνογόνα και οι δυναμίτες που φτιάχνουν αυτή την καταπληκτική ατμόσφαιρα στα Ελληνικά γήπεδα!

Η βουβουζέλα λοιπόν είναι ένα «όργανο» που στο σχήμα μοιάζει με την τρομπέτα που έχουμε στο καρναβάλι και κάνουμε φασαρία αλλά 5-6 φορές σε μέγεθος (βλέπε εικόνες) και κάνει 5-6 φορές την φασαρία που κάνουν οι «σφυρίχτρες» του καρναβαλιού.

Ο ήχος που προκαλείται είναι εκκωφαντικός, μονότονος σπαστικός και καλύπτει ακόμη και τον ήχο από πολυβόλο 50άρι σε κατά ριπάς βολή. Ιδιαίτερα όταν τον ακούς επί 90 λεπτά οι επιπτώσεις είναι εγκεφαλική αιμορραγία και κώφωσης.

Θα μπορούσε να συγκριθεί με συναγερμό που χτυπάει ακριβώς δίπλα σου αδιάκοπα και ο ιδιοκτήτης του τον αγνοεί επί 90λεπτο.

Αν και οι γνώμες διίστανται για την ετυμολογία της λέξης, στην γλώσσα των Ζουλού βουβουζέλα σημαίνει «κἀνω ήχο βου-βου».

- Οι οπαδοί της Αγγλίας κατάφεραν για λίγο με τις φωνές τους να καλύψουν τον ήχο από τις βουμουζέλες αλλά η φασαρία συνεχίζεται...
- Ας ελπίσουμε κάποια στιγμή να κουραστούν να φυσάνε και να σταματήσουν...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Το γνωστό μας (Facebook). Τελευταία είναι πολύ της μόδας.

- Καλά ρε λακαμά, έχεις γαμηθεί να τραβάς φωτό την σκατόφατσά σου! Μοντέλος την είδες;
- Όχι ρε, είναι για το φουμπού να τις βάλω, δεν έχω πολλές.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Χαρακτηρισμός γκόμενας προκαλέσασας μεγάλη ζημιά. Μπορεί να μοιάζει με το μπάζο ή με το μπουζούκι αλλά η πραγματική ρίζα της λέξης είναι το γνωστό όπλο Μπαζούκας. Αναφέρεται συνήθως σε αυτό που λέμε γυναίκα-γκόμενα.

Την λέξη την πρωτοάκουσα πρόσφατα και ρώτησα να μάθω και την ακριβή προέλευσή της για να τη μοιραστώ μαζί σας (δείτε στο παράδειγμα).

(Η πρώτη χρήση της λέξης σε πραγματικό διάλογο)

Α ρε Μαράκι... σε πήραμε για νεροπίστολο και μας βγήκες μπαζούκι!

bellzouki (από ΠΡΩΤΕΥΣ, 15/07/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Το υπέρτατο σημείο της γυναίκας, η καλύτερη θέα στον κόσμο (προσωπική άποψη).

Το ποτηράκι λοιπόν είναι το σημείο που σχηματίζεται από το κενό που δημιουργείται από τα 3 βασικά μέρη μιας γυναίκας, όπως θα τα έβλεπες από την κατάλληλη οπτική γωνία. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από το γατάκι και ανάμεσα στα μπουτάκια.

TIP: Καλύτερη οπτική μπορείς να απολαύσεις στην οπίσθια έκδοσή του και με το θηλυκό σε ελαφριά τουρλωτή γωνία.

Ασφαλώς μιλάμε για εκλεκτό «κολονάτο» ποτήρι κοκτέιλ, σαμπάνιας κ.τ.λ. και όχι κανένα νεροπότηρο της ταβέρνας (αν και υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις). Είναι το ποτήρι από το οποίο κάθε άντρας θα ήθελε να πίνει. Μεθυστικό θα έλεγα...

— Πω ρε φίλε ένα μανουλομάνουλο...
— Α'Α' φίλε, 5 αστέρων, κοίτα το ποτηράκι της και θα καταλάβεις!!!

Δες και αερόψυκτη.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Σύνθετη λέξη απο τις λέξεις κάγκελο και LOL .
Η σημασία καθώς και η χρήση της είναι προφανής, χρησιμοποιείται όταν μένουμε κάγκελο, αλλά η κατάσταση είναι ταυτόχρονα αστεία.

- Ρε Γιώργο, τα 'μαθες; Το Μαράκι χώρισε τον Πάνο... Μετά από 4 χρόνια του είπε ότι είναι λεσβία!!!
- ΚαγκεLOL!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία