Αυγό ή αυγουλιέρα ή αυγοθήκη είναι και υλικό ηχομόνωσης, που μοιάζει ακριβώς με αυγοθήκη και μπαίνει στα στούντιο για να απορροφά τους ήχους.

Πάσα (Δ.Π.): Gatzman.

(Από το Ιντερνέτι):

  1. - Καλημερα «παιδια». Εδω και καιρο σκεφτομουν να φτιαξω στο υπογειο ενα δικο του χωρο για να παιζει ντραμς χωρις να ενοχλει τους γειτονες και να μειωθει η <<βαβουρα>> που ακουγεται στην πολυκατικοια . Eιχα αρχισει να ψαχνω για μαστορα για να μου φτιαξει ενα κλειστο δωματιο (16 τετραγωνικων 4,5 x 3,5) με ενα πραθυρο μηκους 3,5m επι 50cm. Τελικα βρηκα εναν που μου ζήτησε για τη δουλεια με 800 ευρω. Ηρθε λοιπον την Τεταρτη μαζι με το βοηθο του και ξεκινησαν, ενώ την Πεμπτη ειχαν τελειωσει τις εργασιες. Την Παρασκευη ο γιος μου δοκιμασε να παιξει με τη ντραμς του και παλι ακουγοταν...δηλ μειωθηκε πολυ λιγο o ηχος (θυμιζω πως εχει φτιαχτει με μια γυψο-σανιδα πετροβαμβακα και αλλη μια γυψοσανιδα 7 εκατοστα συνολικα). Πηγα σημερα το Σαββατο σε ενα ηχομονωτικο καταστημα γι να ρωτησω και μου ειπαν οτι με 1500-2000 ευρω θα του βαλω κατι πραγματα...δεν θυμαμαι την ακριβη ονομασια τους ...και μου ειπε πως και πάλι το αποτελεσμα δεν ειναι σιγουρο.... - Aν δεν βάλεις «αυγουλιέρα» (ουσιαστικά αυτό που είναι στο δεύτερο link) δεν κάνεις τίποτα!

  2. μια λυση ειναι η μοκετα!Αλλη λυση ειναι οι αυγοθηκες ειτε αυτες που βαζουν αυγα, αν και θα γινει χαλια εμφανισιακα,αλλα υπαρχουν και οι ειδικες αυγοθηκες που ειναι καπως σαν σφουγγαρι!Αυτες μαλλον ειναι η καλυτερη λυση λογω σχηματος και λογο υλικου!Νομιζω..

(από σφυρίζων, 05/09/14)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

Στο τουίτερ:

1) ο νιούμπης
με διπλή ανάγνωση:
α. όπως λεν και οι Epicuros και Gatzman στους ορισμούς τους, κλασσικός απαξιωτικός χαρακτηρισμός για νεότερο μέλος.
β. είναι τόσο νέος που ακόμα δεν έχει αλλάξει το αβατάρι του και χρησιμοποιεί το ντιφόλτ του τουί, δηλαδή ένα αυγό! [img]https://twimg0-a.akamaihd.net/sticky/default_profile_images/default_profile_6_bigger.png[/img]

2) ο ψεύτικος λογαριασμός: βασίζεται καθαρά στο αβατάρι, είτε πρόκειται για α. bot (παρ. 2), είτε β. για δεύτερο ή και πολλαπλούς λογαριασμούς χολιασμένου χρήστη ή συνηθέστερα ακόλουθου κάποιου «επώνυμου» χρήστη που τα πήρε με την κακή κριτική που έκανες στο ίνδαλμά του - σε έβρισε - τον μπλόκαρες - άνοιξε άλλο λογαριασμό - σε έβρισε - τον μπλόκαρες και ταλιμπάν...

Υποκατηγορία του 2β, άτομα σε διατεταγμένη υπηρεσία, συνήθως φανατικοί οπαδοί ή μέλη κομμάτων που ανοίγουν αμέτρητους λογαριασμούς, αφενός για να δείξουν ότι το κόμμα και ο πολιτικός της αρεσκείας τους έχει ρεύμα και για να υπερθεματίζουν τις απόψεις του και αφεδύο για να τραμπουκίζουν ομαδικά όποιον τολμήσει να φέρει αντίρρηση ή να κάνει κριτική στο κόμμα-θρησκεία.

  1. μπήκαν αυγά στην συζήτηση-στείλε DM

  2. Ένας λογαριασμός που φαίνεται να ανήκει σε κάποιον μπλόγκερ αλλά όλως τυχαία είναι ένας από τους followers του @gottadealgr αλλά και αρκετών «αυγών», δηλαδή λογαριασμών που μαζικά ακολουθούν τον ΣΚΑΪ και που είναι προφανώς ρομποτάκια αφού έχουν ένα δύο followers, μερικές φορές και κανέναν, δεν έχουν «μιλήσει» καθόλου ή ελάχιστα και ακολουθούν σχεδόν τους ίδιους λογαριασμούς. από εδώ

  3. την είπα στον @adonis και τώρα με ακολουθούν και με σπαμάρουν 8 αυγά lol

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Το μέλος ή οπαδός του κόμματος Χρυσή Αυγή.

Προφανώς προκύπτει ως εξής:
Χρυσή Αυγή < χρυσά αυγά < χρυσό αυγό ή χρυσαύγουλο < αυγό.

Το αυγό έχει το πλεονέκτημα της συντομίας και ότι κάνει λογοπαίγνιο με το αυγό του φιδιού, που έχει κατά κόρον χρησιμοποιηθεί για την άνοδο του ναζισμού στην Γερμανία στην δεκαετία του 1930 και για άλλες ανόδους φασιστικών κινημάτων ανά την Ιστορία. Μια άλλη έκφραση που χρησιμοποιείται από αντιπάλους της Χρυσής Αυγής που φιλοδοξούν να γίνουν αυγουλέστεροι του αυγού είναι «δεν γίνεται ομελέτα, αν δεν σπάσεις αυγά».

Το αυγό της ελληνικής ακροδεξιάς. Σε ρατσιστικό αμμόκ τα ανώνυμα ηγετικά στελέχη των οργανώσεων. (Εδώ).

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

Ο νέος στο κουρμπέτι ή ο νέος, γενικώς. Συχνά την χρησιμοποιεί ο Τσιφόρος στα βιβλία του, σε αναφορές στον υπόκοσμο.

Έχεις φάει, ρε αυγό;

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Σχετικά δόκιμα αβγά λέγονται και τα ωάρια ή οι ωοθήκες στις γυναίκες, ενώ λίγο πιο σλανγκ είναι η χρήση της λέξης για τους ανδρικούς όρχεις.

Στα αβγά μου κι εμένα!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Ως σημαντική υποπερίπτωση εναλλακτικού ορισμού, κατά τον οποίο αβγό είναι «κάτι που λάμπει σαν το κέλυφος του αβγού» θα αναφέρω ότι αβγό λέγεται και ο φαλακρός. Και μιλάμε περισσότερο για τους φαλακρούς νέας κοπής που παραδέχονται εξαρχής ήττα και τα ξυρίζουν αντί να δώσουν την μάχη οπισθοφυλακής με καραφλάζ ή να κάνουν πανηγυρική αναπλήρωση ως καραφλοχαίτουλες. Ως αβγό εννοούμε είτε το κέλυφος άσπρου αβγού, είτε και το ξετσοφλιασμένο βραστό αβγό. Ορισμένοι μάλιστα έχουν ωόσχημο κεφάλι (οβάλ) κάνοντας την ομοιότητα ακόμη πιο εντυπωσιακή.

Πού μαζευτήκανε πέντε αβγά στην παρέα. Σιγά, θα τυφλωθούμε από την φωτοχυσία!...

(από Khan, 10/01/11)Θα σε καταγγείλω πονηρέ ωοειδή (από Khan, 19/01/11)Αυγό και με τις 2 σημασίες (αλλά και με άλλες από αυτές που έχουμε). (από Khan, 28/07/13)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Aυγό καλείται ο ψυχιατρικός ασθενής που τελεί σε κατάσταση πλήρους πνευματικής, νοητικής και συναισθηματικής αποχαύνωσης.

Χαρακτηριστικά του είναι η αβουλία, η υποβολιμότητα, η πλήρης έλλειψη πρωτοβουλιών, η αδυναμία προβλέψεως/σχεδιασμού του μέλλοντος, που καταργούν τις φυσιολογικές διαφοροποιήσεις στη συμπεριφορά των ανθρώπων και τον καθιστούν λείο και προβλέψιμο όσο ένα αυγό.

Σε αυγά μετατρέπονται:

  • πάσχοντες από άνοια τελικού σταδίου (πολυαγγειακή άνοια 90%, Ν. Αλτζάιμερ, Νόσος εξ εγκλείστων Lewy κ.α. μορφές 10%)
  • πάσχοντες από βαριά (ενελικτική) μελαγχολία, που όμως έχουν το επιπλέον γνώρισμα ότι μυρίζουν και θανατίλα
  • κατατονικοί, που πολλές φορές λαμβάνουν και διατηρούν επί μακρό άβολες στάσεις π.χ. ξαπλώνουν ανάσκελα διατηρώντας το κεφάλι τους σε πρόσθια κάμψη χωρίς να υπάρχει από κάτω μαξιλάρι (==> βλ. «σουρρεαλιστικό μαξιλάρι των κατατονικών» ==> Surrealistic Pillow, ο δίσκος-σταθμός στην ιστορία των Jefferson Airplane (1967) με τα ψυχεδελικά hits «Somebody to Love» [μνημειώδης contralto ερμηνεία από την Grace Slick], «Embryonic Journey», «Plastic Fantastic Lover» κ.α.)
  • χαπακωμένοι-κατασταλμένοι από βουτυροφαινόνες παλιάς γενιάς (Αloperidin-like) που ξεχωρίζουν γιατί με τον καιρό αναπτύσουν και διατηρούν μόνιμα αφύσικη μιμική (γκριμάτσα) του προσώπου π.χ. έκφραση αηδίας τύπου Πέτρου Ευθυμίου (σαν να αντικρίζουν μόνιμα μπροστά τους ένα πιάτο με περιττώματα).

Συνώνυμα: (είναι σε) αφασία, νιρβάνα, καρακοσμάρα

(διάλογος μεταξύ νοσηλευτών:)
- Και γαμώ τις βάρδιες σήμερα! Τελικός τσάμπιονς λιγκ και είμαι στην πιο ήσυχη πτέρυγα: με τα αβγά! - Πρόσεξε μη σπάσεις κανένα.

Jefferson Airplane - Somebody to Love (από allivegp, 17/05/10)(από allivegp, 17/05/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Αυγό χαρακτηρίζεται και το τελεφερίκ στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού στα Κελάρια, που συνδέει το πάρκινγκ με το σαλέ. Ονομάζεται έτσι επειδή έχει σχήμα αυγού!

Σήμερα είχα κακοκαιρία και ο μόνος αναβατήρας που λειτουργούσε ήταν το αυγό και αυτό με μειωμένη ταχύτητα.

(από imaginas, 10/08/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Κάτι το πολύ καθαρό, που λάμπει σαν το κέλυφος του αβγού.

  1. — Επ, λούστραρες το γραφείο;
    — Ναι, γυαλίζει!
    — Μιλάμε τελείως αβγό!

  2. Η γάτα σου είναι τελείως βρόμικη ρε... Κάν΄την κάνα μπάνιο!
    Εγώ την κάνω κάθε βδομάδα και δες την, αβγό είναι!

(από Galadriel, 15/12/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Το στρατιωτικό τζόκεϋ που έχει ημισφαιρικό σχήμα. Σύμφωνα με την παράδοση, υποδηλώνει κάποιον νέο και ψαρωμένο φαντάρο.

Βγάλε το αυγό ρε, σαν ψαρωμένος είσαι.

Βλ. και τενεκές, τυρόπιτα, οκτάγωνο, ταψάκι.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία