#1
xeskist

στο πάνω στο χύσιμο

Υπέροχο :)

#2
xeskist

στο φίλος στο φέισμπουκ

Υπάρχει καταπληκτικό επεισόδιο του South Park με θέμα αυτό ακριβώς. Έπαιξε πρόσφατα, στην φετινή σεζόν. Αφού το δείτε κολλάει άψογα και αυτό με θέμα για την ανάγκη - εξάρτηση απο το Internet.

#3
xeskist

στο βιτρίνα

Ρε παιδιά, λείπει κάτι ή εγώ το βλέπω μισό;

Το μισό που βλέπω πάντως μ' άρεσε.

#4
xeskist

στο αλανιάρα

Το τραγούδι του Βαμβακάρη πιο συγκεκριμένα είναι το:
«Κάθε βράδυ θα σε περιμένω (Αλανιάρα απ' τον Πειραιά)» και είναι του 1935. Να τ' ακούσουμε κιόλας.

#5
xeskist

στο πλοπ

Τι βρίσκει ο άνθρωπος παρακολουθώντας κινηματογράφο...
Το πέτυχα;

#6
xeskist

στο γουρούνα

Οκέικ!

Πλάκα-πλάκα, για το γουρούνα ως τετράτροχο, πλήρης ορισμός δεν υπάρχει. Το 'χει κανείς; Να μπει ΔΠ;

#7
xeskist

στο κωλοδάχτυλο

Ωραίο!

#8
xeskist

στο γουρούνα

Ε, όχι και κάγκουρες σε γουρούνες! Αυτά τώρα πια τα νοικιάζουν σε τουρίστες (τα μικιά τα 50ντάρια) και τα παίρνανε και κάτι αγρότες σε χωριά αν είχαν λεφτά για πέταμα. Υπάρχουν και τα άγρια γουρουνάκια, το παλιό Banshee ας πούμε και κάτι τωρινά πολεμικά γιαπωνέζικα, που προορίζονται για αγώνες και καθαρό fun σε άλλες αγορές (βλ. Αμέρικα) και στην Ελλάδα δεν έχουν καμία τύχη. Είναι πανάκριβα και με πολύ περιορισμένο εύρος χρήσης, οπότε εδώ ποιος θα 'πα να το πάρει; Οπως και τα snowmobile ενα πράμα.

Άντε μπουχέσες να 'ναι μερικοί, μπάρμπα-Μπρίλιους πες τους αγρότες, αλλα κάγκουρα σε γουρούνα εγω δεν έχω δει παρά μια-δυο φορές παιδί. Και βασικά δεν βλέπω καν γουρούνες, πια! Σόρρυ δηλαδής κι αν κάμω λάθος, αλλά οτι βλέπω λέω...

#9
xeskist

στο ζελατίνα

Ζελατίνα λέγεται και το μαύρο ενσωματωμένο γυαλί ηλίου στα κράνη μηχανής. AN21

Α;

Ζελατίνα λέγεται το πλαστικό «τζαμάκι» που έχουν όλα τα full-face κλπ κράνη, είτε είναι διαφανής, είτε μαύρη, ιριδίζουσα ή καθρέπτης.

Ενσωματωμένο γυαλί ηλίου μπορώ μονάχα να φανταστώ οτι εννοείς την δεύτερη μαύρη ζελατίνα που κατεβαίνει εσωτερικά, μέσα στο κράνος, ενώ η κανονική ζελατίνα είναι λευκή. Χρησιμοποιείται κυρίως στα τουριστικού προσανατολισμού κράνη για να μην χρειάζεται είτε να κουβαλάς δυο ζελατίνες μαζί σου, ή να φοράς γυαλιά ηλίου.

#10
xeskist

στο τάπα

Μπρε συντέκνοι, το 'χει πει ο Abas εδώ. Για να μην ψάχνεστε...

#11
xeskist

στο παπί

Α, δεν το είχα δει. Πολύ ωραίο!

AN21, αυτό με το αυτοκόλλητο δεν το ξέρω, αλλά να το κυκλοφορούσε η Honda έτσι μου φαίνεται λίγο δύσκολο, σοβαρή εταιρεία κι έτσι. Μήπως το κάνανε μόνο εδώ, στην Ελλάδα μερικοί ιδιοκτήτες αφού το λέγανε ήδη παπί; Δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια, δεν τα πρόλαβα κιόλας αυτά, ενα μήδι θα βοηθούσε...

#12
xeskist

στο παπί

Καλημέρα.

#13
xeskist

στο παπί

Α, και να σημειώσω, οτι το C 90 μου που λέω, δεν είναι καμιά Τζιελεξούμπα, κωλοφτιαγμένο κι έτς. Όοοοχι, είναι ενα εργοστασιακής κατάστασης μοντέλο του '91 μαμά όσο δεν πάει άλλο, με νορμάλ εξάτμιση, φλασούμπες και καθρέπτες! Είναι σε καλή κατάσταση και διατηρείται σε χρήση απο τον πατέρα μου, δουλεύοντας φυσικά, άψογα. (Αν και το μπουκώνει γιατί ούτε καν τα 4 ψοφίμια του δεν ανοίγει...)
Οπότε φανταστείτε τώρα με τα Dainese το Shoei και τα Apinestars, πάνω σε ένα τίγκα μαμίσιο GLX (αν κυκλοφορούσε κανείς με αυτό στο σχολείο θα τον έδερναν οι άλλοι παπιόβιοι (το 'χουμε;))

Το 'χω λοιπόν αυτό έτσι μαμά, αλλά και να μην ήτανε του πατέρα μου, που δεν θα με άφηνε να ξεβιδώσω καθρέπτη, και πάλι επίτηδες δεν θα το άγγιζα. (Στα 16 θα του άλλαζα τα πάντα)Ε, όσο και να μου το ζητάνε (Τα 700 και 800 που λέω μέσα είναι προσφορές...) δεν το δίνω! Μα, να έχει τέτοια ιστορία και εγώ να το δώσω; Το πιο διαδεδομένο μοντέλο είναι κι ούτε καν κανένα απο τα πρώτα, αλλά εγώ πολύ το χαίρομαι που το 'χω.
Και έχει και πολύ πλάκα στην οδήγηση, με λίγο γκάζι αλλά καθόλου φρένα μου 'χει δώσει κάτι κοψοχόλιασματα. Αμα βάλω πόδια κάτω πιο γρήγορα σταματάει. (Λέμε τώρα). Ειδικά αν ξεβαλήσεις μηχανή και 'πα καπάκι στο παπάκι, νιώθει τόσο ελαφρύ σαν να μην υπάρχει. Να πηγαίνεις με 60 και να νομίζεις οτι θα πέσεις απο tankslapper.

#14
xeskist

στο παπί

Ωχ! Μαλακία μου, το ξέχασα να το γράψω στον ορισμό. Θα στείλω αναφορά.

Το παπί λέγεται οτι προέρχεται απο το χαρακτηριστικό «πλα-πλα-πλα» που κάνουν οταν μένουν χωρίς εξάτμιση. Πρόσεξε,όχι τόσο τα φτιαγμένα που βάζουν σιδηροσωλήνα για σούπερ εφέ (και σε αυτά ακούγεται αλλα σε πιο μπάσο τόνο) (α, και το εξάτμιση-σιδηροσωλήνα το 'χωμε; Μπα;) όσο σε ένα παλιό ψιλοχαλασμένο που του 'φυγε η εξάτμιση ναούμ'. Απο τον ήχο τους λοιπόν.

Στην Αμερική τα λέγανε Step-Trough ας πούμε αλλά δεν 'ξερω γιατί αυτό. Εδώ μόνο το λέμε παπί. Δεν το λένε πουθενά duck ξερω 'γω. ¨Η όχι; Δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια...

#15
xeskist

στο παπί

Σαν ορισμός υπάρχει και εδώ αλλά δεν ήθελα να το κάνω συμπληρωματικό ορισμό. Αν οι μόδιστροι θέλουν όμως, πάσο.
Επίσης, να φύγει απο το ΔΠ το «παπάκι» που είναι ανηλειμμένο αλλα παρετημένο. Το είχα ζητήσει πριν απο μήνες απο τον χρήστη που το είχε αναλάβει και μου το έδωκε, απλά δεν ήξερε πως να το επιστρέψει στο ΔΠ για το πάρω και τυπικά. Αυτά. Καληνύχτα τώρα.

#16
xeskist

στο μαύρο γάλα

#17
xeskist

στο μαύρο γάλα

Ωραίος!

Κυρίως μπιλντεράδες και λοιποί σφίχτηδες το αναζητούν μετά μανίας, για τις πολύτιμες ζωικές πρωτεΐνες που περιέχει. Τρώνε όμως ενίοτε τρελό κράξιμο γι' αυτήν τους τη συνήθεια (όπως και για πολλές άλλες)

Όπως το να ξυπνάνε μες τη νύχτα για να φάνε το ασπράδι απο μια ντουζίνα βρασμένα αυγά ή τα αμέτρητα κοτόπουλα καθημερινά, ας πούμε;

Πάντως το γάλα (το κανονικό) εμένανε τουλάστιχον είναι απο τα λίγα πράγματα που αν μου λείψει απ΄το σπίτι θα φρικάρω. Μπορεί να κατεβάσω κανα λίτρο την ημέρα, άκοπα.

Είναι και πολύ «πρακτική» τροφή, μπορείς να φτιάξεις τόσα πράγματα να φας αν έχεις γάλα...

Επίσης, για αυτήν την «φλώρικη» διάσταση του γάλακτος , οταν συναντιούνται δύο τύποι (πότες, φουντικοί, οτιδήποτε) μετά απο λίγο καιρό, ρωτάει ο ενας τον άλλον:

- Ελα ρε, τι γίνεται, μέρες εχω να σε δω, χέζεσαι καθόλου;
- Όοοχι φίλε, σκέτος μια βδομάδα τώρα, γαλατάκι και φυσικό χυμό μόνο!
- Τι, τα κόβεις;
- Οχι ρε, ενα διαλειματάκι να ξετουμπανιάσω λίγο, απο αύριο πάλι...
- Α, καλώς, παίζει δηλαδή τίποτα;
- Αμέ...

#18
xeskist

στο φέρια (τα)

Αααα, το λίνκι είναι άχρηστο εκει πέρα. Εννούσα αυτό. Και να και μια μοτοσυκλέτα με fairing αρκετά πριν τα 70's

Και γαμώ τα site το παραπάνω πάντως, για όσους σλάγκους ενδιαφέρονται για την ημερήσια τους δόση...

#19
xeskist

στο πηγαίνω τάπες

Ωραίος, ακούγεται πολύ, αλλά δεν ήξερα απο που προήλθε και το είχα και για συνώνυμο με τα μαλλιοκούβαρα...

Το «πηγαίνω βούγκα» το έχει ακούσει και κανείς άλλος ή μόνο εγώ; Νομίζω σημαίνει οτι απλά πηγαίνω γρήγορα, κομμάτια. Δεν νομίζω να αξίζει λήμματος, απλά το αναφέρω εδώ. Τι σημαίνει βούγκα, ξέρει κανείς;

#20
xeskist

στο μπαίνω τρένο

Εξαιρετικό!. Όταν στο ζήτησα δεν περίμενα κάτι τέτοιο! Τεχνικό κομμάτι, λίγοι θα μπουν στον κόπο να το καταλάβουν. Εγώ θέλω προσπάθεια ακόμα...

Για την ακρίβεια χρειάζεται η ανεπαίσθητη πλαγιολίσθηση κυρίως κατά την έξοδο, ούτως ώστε ο πίσω άξονας -εάν είναι (και αυτός) κινητήριος- να γλιστρήσει ακριβώς κάθετα πάνω στην εφαπτομένη του διαγραφόμενου τόξου και να σπρώξει το αυτοκίνητο χωρίς χαμένες μη εφαπτομενικές συνιστώσες

Εδώ μπερδεύτηκα λιγάκι, να γλιστρήσει κάθετα στην εφαπτομένη; Θα πρέπει να ξεσκονίσω κάτι τεύχη R&D νομίζω...

Οτι ήταν εξαιρετικό το είπα; Και ποιος δεν έβαλε 10στρο να τον σκίσω;

#21
xeskist

στο διαβήτης

Οχι πως το «στρίβει σαν διαβήτης» θεωρητικά δεν καλύπτεται απο αυτόν εδώ τον ορισμό, αλλά λέμε τώρα, για εξειδίκευση του λήμματος...

#22
xeskist

στο διαβήτης

Συμφωνεί. Στα Superbike με τα 150 αλογάτα στον τροχό, λογικά, δεν θα μπορείς να κάνεις κι αλλιώς σε συνηθισμένο δρόμο. Ενα highside θα το χεις στο τσεπάκι αμα είσαι κοντά στα όρια και κάνεις λαθάκι.

Ήξερε όμως οτι λέμε και «στρίβει σαν διαβήτης» ή με «ακρίβεια διαβήτη», οτι διαγράφει δλδ την προκαθορισμένη τροχιά με απόλυτη ακρίβεια, χωρίς ανοίγματα και ανησυχίες. Αλλιώς λέγεται και «στρίβει σαν τρένο», σε ράγες δηλαδή.

Το λίνκι στον υπάρχον λήμμα του τρένου δεν μπήκε επίτηδες, καθώς χρήζει καλύτερου ορισμού. Πάσα στον Abas...

#23
xeskist

στο μούτζα, μούντζα

Απίστευτο.

Και ναι, να μην βγουν τα bold παρακαλώ.

#24
xeskist

στο τζαστ

Σωστός ο john. Επιβεβαιώνω εκ των έσω.

Εδώ, προχθές έβαζα ένα αυτοκολλητάκι τόσο δα, στην ουρά στο μηχανάκι και ήταν και ένας φίλος.

- Ρε μλκ, να το βάλω έτσι ή πιο στραβά, με κλίση, να έτσι.
- Ναι, ναι πιο καύλα είναι έτσι. Αλλά και αλλιώς, πιο κάτω και έτσι πολύ καύλα είναι, ναι, ναι.
- Και ωραία μέρα έχει σήμερα, ήλιος, ζέστα...
- Ναι, πολύ καύλα!

Δύο λέξεις υπάρχουν. Είναι για το μπούτσο ή είναι καύλα.

betatzi, το έχω δει εδώ και καιρό και θα το 'θελα, αλλά δεν είχα ποτέ μου μπόμπο, οπότε δεν ξέρω. Δεν χρειάζονται τεχνικές γνώσεις, περιοδικό είμαστε; Αν είχες εσύ μικρός, είσαι καταλληλότερος. Εγώ θα πρέπει να το ψάξω και γενικά να γράψω στο περίπου. Ενα απλό λημματάκι, οχι σεντονάτο και τέτοια, βγαίνει εύκολα ωστόσο.

#26
xeskist

στο με όσα

Στο 2ο μήδι, δεν απίστευτο το πως οδηγάει έτσι. Το απίστευτο είναι πως κατάφερε να μην σκοτώσει κανένα μαλάκα.

Τα θυμάμαι αυτά τα βίδεο, έβλεπα πολύ WRC μικρός, απο 6-7 χρονών άρχισα, χρόνια του Sainz (στην Toyota που ήτανε) και McRae με all-time favorite το Subaru Impreza του '99, μπλε και χρυσαφί. Τώρα πια δεν παρακολουθώ καθόλου. Και νομίζω και δεν υπάρχει πια, ε;

Μπορεί να θέλω να αγοράσω 50 μηχανές, αλλά μόνο ένα αμάξι με έχει στοιχειώσει. Αυτό εδώ. Το Impreza WRX 22B STi.

Ενα καλό μοντέλο του '99 θέλω να πάρω τέλοσπάντων. Δεν με νοιάζουν τα μειονεκτήματα του, δεν μου αρέσει κανένα καινούριο αμάξι. Μόνο αυτό. Αντε και το πρώτο Foucs RS του '01. Αν έχω ποτέ τα λεφτά να το συντηρήσω θα πάρω ένα απο δύο. Για οικογενειακό μωρέ, να βάζω και τα παιδιά μέσα. Λέμε τώρα...

#27
xeskist

στο κουμπώνω

Α, και τώρα μόλις διάβασα το με όσα.. Εμ, άμα είχα κάνει το homework μου πιο μπροστά θα 'ξερα.

#28
xeskist

στο κουμπώνω

Έμεινα χωρίς λόγια. Απλά. Εσύ τώρα θα με κάνεις να μην ξαναγράψω τίποτα για τα Auto/Moto γιατί θα ντρέπομαι...

Τι σπεκ κι άλλα φαγωμένα, λίγα είναι.

Αρα υπάρχει τεράστια διαφορά όταν αναφέρεται σε αμάξια. Μάστα.

Τι να κάνουμε τώρα, να μαζέψεις όλο αυτό το σχόλιο και να τον κάνεις ξεχωριστό ορισμό, ή να κάνουμε edit το ήδη υπάρχουν και να τα ενώσουμε, με δύο ονοματάκια να το χωρίζουν; Διάλεξε. Στην δεύτερη περίπτωση, θα βγει υπερσέντονο, αλλά, αυτό δεν πρέπει να μείνει σε σχόλιο...

Αντιθέτως όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί επινοήθηκαν από ανθρώπους που σε κάθε αλλαγή ταχύτητας, σε κάθε ασε πάτα του φρένου ή του γκαζιού, αισθάνονται ότι αγγίζουν τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου. Είναι αυτοί που παίρνουν συγκοινωνίες γιατί πονάνε όταν ακούνε το βεντιλατέρ στην κίνηση. Abas

Ρε φίλε, αυτό ακριβώς το έχω και εγώ με το μηχανάκι. Ακριβώς όμως! Δηλαδή το κάνω, θα προτιμήσω να πάω με τα πόδια κάπου, παρά να βάλω μπροστά για μικρές διαδρομές των 10-20 λεπτών. Όχι απο περιβαλλοντική συνείδηση ή τίποτα τέτοιο, αλλά γιατί δεν θέλω να σκέφτομαι οτι το δούλεψα χωρίς σοβαρό λόγο, χωρίς τον χρόνο και την υπομονή να το ζεστάνω σιγά-σιγά, να το πάω σωστά και να το απολαύσω. Δεν μου αρέσει να το χρησιμοποιώ για μετακίνηση δηλαδή. Το λυπάμαι. Το ακούω, το νιώθω που λες, να μην δουλεύει ευτυχισμένο το μοτέρ σε αυτές τις συνθήκες. Ενώ σε κανά βουνό πάνω, σε μια ανάβαση, με χαμηλή θερμοκρασία, δουλέμενο καλά για ώρα, του χτυπάω και τους κόφτες του και ακούγεται καμπάνα, ξεβραχνιασμένο.

Ασε, μπορούμε να λέμε για ώρες. Κάνε τον ορισμό, πρέπει.

#29
xeskist

στο κουμπώνω

Ή μάλλον, για να είμαι πιο σωστός, το λένε όντως με ελαφρώς διαφορετική σημασία αυτοί με τα φτιαγμένα, ναι. Αλλά με πιο γενική και ελαφριά έννοια. Και πάλι όμως όχι συνώνυμο του «καρφώνω». Και στο παράδειγμά σου δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι τέτοιο. Κατέβασε(ς;) ο άνθρωπος δευτέρα ρολαριστός και έδωσε(ς;) τέρμα γκάζι. Που το κάρφωμα; Βέβαια, αυτό είναι ένα συμπέρασμα στο οποίο κατέληξα στα γρήγορα ψάχνοντας στο Internet οπότε... σαθρές βάσεις έχει. Αν το ξέρεις απο προσωπική εμπειρία πάω πάσο και διορθώνουμε και τον ορισμό με αναφορά.
Ξαναλέω όμως οτι στις μηχανές, που είναι πιο ισχυρό το συναίσθημα και το «δέσιμο» μεταξύ ανθρώπου και μηχανής το κουμπώνω δηλώνει γλύκα και προσοχή. Το αφουγκράζεσαι. Δεν είναι τόσο απλό.

#30
xeskist

στο κουμπώνω

Μ' αρέσει που γράφουμε την ώρα που ποστάρει ο άλλος και μπερδευόμαστε! Με την σειρά, παρακαλώ...

Το παράδειγμα εσύ το έγραψες η απο τον Γούγλη;
Γιατί τα έχω διαβάσει και εγώ, αλλά επιμένω οτι δεν πρέπει να συγχέονται. Γνώμη μου, τεσπά.