Επιλεγμένες ετικέτες

Επιπλέον ετικέτες

Εκτός από τον βαψομαλλιά, υπάρχει κι αυτός που βάφει τον μύστακα. Η επέμβαση είναι συνήθως πολύ λιγότερο εμφανής και δραστική, παρατήρησα όμως οτι, σε σύγκριση με τον βαψομαλλιά, εδώ φανερώνεται περισσότερη κακία, παρά κοροϊδία. Ειδικά σε ναζιάρικους 'κύκλους' (μη χέσω), έπαθαν λύσσα κακιά με του Μεϊμαράκη το, πριν και μετά το ντημπέη, μουστάκι.

βαψομουστάκιας

 1. Πετυχημένο παράδειγμα φτηνοδουλειάς δεν είναι άλλο από του βαψομουστάκια, για πρόεδρος T.I.F.F που διαδέχεται την Ντέπυ. Γνήσια φακλάνα και η Ντέπη, γιάγμα τα κανε τα λεφτά (όσο υπήρχαν) για να φέρνει το κάθε σελέμπριτι. ΕΔΩ

 2. -Είμαι σαν τσέλιγκας που φόρεσε μπεζ κοστούμι. Βλέπω τον εαυτό μου σαν master of puppets της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Ποιος είμαι;
  -για τον βαψομουστάκια σουν-τζου λες?
  -game theory στις χαρτοπετσέτες του Cappuccino
  -χαχαχα ΕΔΩ

 3. θα ψηφισω τον βαψομουστακια, γιατι ειναι τσιφτης και καραμπουζουκλης....και οποιος λεει πως το στριβει το μουστακι ειναι απλα λαικιστης και προπαγανδιστης, φαιδρος, ποταπος και διαφορα αλλα ζουραριακα που δε θυμαμαι τωρα......αααα και αναισχυντος......και τον παιρνει κιολας. ΕΔΩ

"King Abdullah of the Kingdom of Saudi Arabia has died aged 90" -90 ήταν ο βαψομουστάκιας;

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Το ύπουλα σταδιακό (ή το μπροστά-στα-μάτια-σου) μπατάλεμα κάποι@ από ευγάμητο υπερτούμπανο σε εύχοντρ@ φακλανιάρ@.

- Μέλος του φακλαναριού, το ακραίο φακλάνι, εκφακλανισμένο θρέμμα της Φακλανδίας. (εδώ)

- Η Σανταζίνια έχει γίνει δυστυχώς Σανταμούτρα του Active Burger, καθώς από πιστότητα στην πρώτη ετυμολογία του bap, για να το θέσω βρασταμανιστί, "διέβη τον Ρουβίκωνα του μη αναστρέψιμου εκφακλανισμού της". (σχόλιο Khan στο λήμμα λοουμπαπάς)

Εκ του βυζαντιοσλανγκικής προέλευσης ονόματος Φακλάνα.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Η άσχημη γυναίκα. Μπα...όχι. Η πολύ άσχημη γυναίκα. Χμμμ... ούτε. Η υπερβολικά άσχημη γυναίκα. Είναι συνδυασμός πέρκας και σαύρας και είναι τόσο άσχημη, που στην θέα της και μόνο βγάζεις καρκίνο στα μάτια. Συνήθως τη συναντάς σε μέρη με χαμηλή συγκέντρωση γυναικείου πληθυσμού, ώστε η εμφάνιση τους να μην είναι τόσο αισθητή.

Ρε φίλε, άκου τι έπαθα. Το πρωί στο λεωφορείο ήρθε και έκατσε δίπλα μου μια περκόσαυρα...τι να σου λέω! Δεν βλεπόταν με τίποτα. Λίγο την κοίταξα και ένιωσα να καίγονται τα μάτια μου!

Πέρκα+ Σαύρα=Περκόσαυρα

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Είναι το μειράκιο που παριστάνει τον μεγάλο, το μουστάκι του θυμίζει τρίχες απ' τ' αρχίδια, αφού.

Δες εδώ τον αρχιδομούστακο που μου θέλει και γκόμενα!

Σημείωση: Το παράδειγμα είναι από προφορική επικοινωνία.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

 1. Πολύ κοντό ή/και σκισμένο σορτς, συνήθως γυναικείο, που αφήνει να φαίνονται τα κωλομέρια
 2. (κατ’ επέκταση) Το τμήμα του σώματος που φαίνεται από το άνοιγμα αυτό

Περιφραστικά: ντεκολτέ του κώλου

- Ωραίο το σορτσάκι της Μαρίας σήμερα ε; Σχίσιμο πίσω, σχίσιμο μπροστά, ντεκωλέεε... μπράααβο το Μαράκι.
Ντεκωλέ

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Στο BDSM ιδίωμα (σαδομαζοχισμός- bondage), αποτελεί εξελληνισμό του όρου Dominatrix (αγγλικό από τα λατινικά), μέσω αηχοποιήσεων/ δασύνσεων και εντάξεως στο ελληνικό κλιτικό σύστημα, θυμίζοντας τον τρόπο που εξελληνίζονταν άλλοτε τα ξενικά ονόματα, λ.χ. Αμστελόδαμο για Amsterdam ή Δαρβίνος για Darwin ένα πράμα. Ταυτόχρονα μπορεί να θεωρηθεί και ως λολοπαιγνιώδης λεξιπλασία με το άτριχη. Φανταζόμαστε, επομένως, μια αφέντρα με απολύτως άτριχο λείο δέρμα και μουνί-παρκέ, που ενθουσιάζει τον υποτακτικό της, ιδίως αν είναι ποδολάγνος και καυλώνει με τα σέξι λεία πόδια, οπότε είναι κι αυτός έτοιμος να υπακούσει σε οποιαδήποτε εντολή της άτριχης κυράς του.

Δομινάτριχη με σκλάβο

Πάντως, αν και το λολοπαίγνιο σίγουρα υπονοείται, οι χρήσεις που βρίσκω στο ιντερνέτι δεν το αξιοποιούν και ο όρος δομινάτριχη απλώς μεταφέρει το dominatrix, έχοντας το σημαντικότατο γλωσσικό πλεονέκτημα (pun unintended) ότι κάνει και πληθυντικό δομινάτριχες, πράγμα που μάλλον αποτελεί και έναν από τους κύριους λόγους που χρησιμοποιείται, καθώς δύσκολα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένας αγγλικός πληθυντικός του dominatrix με αβίαστο τρόπο στα ελληνικά (άλλη λύση είναι το κομμέ ντομ).

Η Claudia Schiffer ποζάρει ως δομινάτριχη για διαφήμιση του Dom Perignon (pun intended)

Η δομινάτριχη μπορεί να είναι οποιουδήποτε σεξουαλικού προσανατολισμού, να έχει υποτακτικούς διαφορετικών φύλων και να είναι πληρωνόμενη "επαγγελματίας" ή να δρα αφιλοκερδώς. To σταντέ είναι ότι θα έχει υποτακτικό που θα τον βάζει να την υπηρετεί, θα του δίνει εντολές, θα τον εξευτελίζει και αυτό το αυταρχικό στυλάκι μπορεί (χωρίς να είναι απαραίτητο) να συνεχιστεί και στο σεχ. Βοηθάνε και τα εξαρτήματα, δερμάτινα και λάτεξ, όπως το Catsuit

Catsuit

Η Michelle Pfeiffer ως Catwoman

μαστίγια,

Liv Boeree

πορνοτάκουνα, αθερινόδιχτα, ψηλές μπότες, τιράντες, ζαρτιέρες, γάντια και, -γιατί όχι;-, στραπόνια.

For "BBC fans" (Big Black Cock)

Μια από τις κύριες πρακτικές της δομινάτριχης είναι να είναι ανάφτρα, παίζοντας με το μυαλό του άντρα, να τον κρατάει σε καύλα, αλλά σε κρίσιμες στιγμές να του στερεί τον οργασμό και να τον ελέγχει (tease & denial που λένε και στο χωριό μου).

Ιδεοτυπική δομινάτριχη ήταν η Fanny Pistor, μούσα του Λεοπόλδου Φον Ζάχερ Μαζώχ

Οι φίλοι μου μου το 'χαν πει, ξέχνα Λεοπόλδε τη Φανή

που τον ενέπνευσε να γράψει το μεγάλο του αρρωστούργημα Η Αφροδίτη με τη γούνα, συχνά δραματοποιημένο

Δομινάτριχη Αφροδίτη

Από τον μαιτρ του είδους Ρόμαν Πολάνσκι

Δίνω όμως το λόγο στα παραδείγματα αλιευμένα από σχετικές φοράδες που δείχνουν ότι ορισμένα κλισέ δημοσιοκαφρικά μπορεί και να μην αποδίδουν την πολυπλοκότητα της κατάστασης, ενώ υπάρχουν ίσως και κάποιες διαφορές μεταξύ δομινάτριχης και μίστρες/ κυρίαρχης ή οπωσδήποτε μεταξύ πληρωμένης αφέντρας με πελάτη ή μη πληρωμένης με σκλάβο. Και εντέλει πάνω στο άναμμα της ερωτικής πράξης το τι υποτίθεται ότι θα έπρεπε να κάνει μια δομινάτριχη σύμφωνα με τη θεωρία του savoir dominer πολλές φορές διαψεύδεται. Γιατί in the down down of the writing δομινάτριχες είναι, δεν είναι κι αγάμητες.

1.Η 50 plus Δομινάτριχη είναι συνήθως πρώην ιερόδουλος (δεν είναι απαραίτητο να είναι δηλωμένη) που όπως τα έπαιρνε και παλιά (μέσω σεξ) τα παίρνει και τώρα (το νόμιμα παράνομα παίζει), η οποία θα κάνει κάνα ταξίδι Ευρώπη μεριά θα δει τι παίζει, θα κατέβει ελλάδα και θα πει σε κάνα 2 τσούπρες όμορφες νεαρές και ξεκωλιάρες καθώς και σε κάνα 2 φιλικούς της επιχειρηματίες ΡΕ ΣΕΙΣ ΒΡΗΚΑ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΕΛΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΟΥΝΟΔΟΥΛΟΙ, ΘΑ ΦΑΜΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ. Αλλά το ενοχλητικό δεν είναι αυτό γιατί ΌΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΥΝΟΔΟΥΛΟΙ ΑΥΤΕΣ ΕΚΕΙ ΘΑ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ. Το ενοχλητικό είναι όταν λανσάρονται σαν οι μη-κερδοσκοπικοί υπεράνω-για το καλό του bdsm αυτόκλητοι εκπρόσωποι και κοιτάνε να καπελώσουν άπαντες του χώρου. Σχόλιο: Όσο συνεχίζει να είναι τόσο δύσκολο να βρεις σύντροφο που να θέλει να πειραματιστεί με αυτά, ίσως τελικά και να είναι για το καλό του bdsm. Άμα οι υποτακτικοί άντρες δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους έστω και μια στο τόσο, καλύτερα έτσι.

2.Υποθέτω πως αν μία Mistress γουστάρει να στήνεται στα 4 και να λέει στο υ της γάμα με τώρα, αυτό απαγορεύεται... Το απαγορεύει η βίβλος των δομινάτριχων. Αν κάνει κάτι τέτοιο μία Mistress και δώσει αυτή την εντολή δεν είναι Mistress, είναι δήθεν ή ντεμέκ όπως λένε βόρεια... Εεεεεεεε τίποτα άλλο.

3.Οι Επαγγελματίες Domina είναι και πρέπει να είναι πάντα οι "Ανέγγιχτες Θεές" των υποτακτικών τους. Πρέπει να είναι κάποιες που εκείνοι δεν θα μπορέσουν να αποκτήσουν ποτέ. Η ακριβής μετάφραση του όρου "Dominatrix" και του υποκοριστικού του "Domina", είναι "Κυρία". Είναι αυτό το "ανώτερο" πλάσμα, στα πόδια του οποίου ο υποτακτικός παραδίδει την δύναμή του. Είναι η τρομερή και αισθησιακή Θεά των πιο σκοτεινών ονείρων του.Το πραγματικό BDSM δεν έχει να κάνει με τα ανθρώπινα γεννητικά όργανα και την επαφή μεταξύ τους. Το πραγματικό BDSM είναι, το να προκαλεί κάποιος συνεχώς τον εαυτό του, αισθησιακά, φυσικά, ψυχολογικά, συναισθηματικά και πνευματικά και αυτό δεν έχει καμία σχέση με την σεξουαλική εκτόνωση. Έχει να κάνει μόνο με τον αισθησιασμό, την παράδοση και την απελευθέρωση από τα δεσμά της καθημερινότητας. Μια καλή Επαγγελματίας Dominatrix, μπορεί να ερεθίσει το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα των υποτακτικών της χωρίς να προσφέρει sex. Σχόλιο: Κλαίω στη κυριολεξία.... Καταρχήν μπερδεύει τη γυναίκα κυρίαρχο με τις δομινάτριχες. Δεν ξέρω τι προσφέρουν οι δομινάτριχες, δεν έχω παρευρεθεί ποτέ με καμία γιατί τα υ δε πάνε σε αυτές. Οπότε ας ξεμπερδέψει στο μυαλουδάκι της τα υ με τους φετιχιστές. Φετιχιστές έχει για πελάτες απλώς δεν το έχει πάρει χαμπάρι ακόμα. Δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι αυτή που θα ορίσει τι είναι Femdom, μη μπερδεύεσαι γλυκιά μου και τι όχι. Μάλλον αν μια Mistress τύχει και έχει κανα σκλάβο με 18 πόντους πέος τότε σύμφωνα με αυτήν, η Mistress θα πρέπει να βρει κάποιον άλλον να γαμηθεί και όχι με το σκλάβο. Πολύ πιθανόν να θεωρεί πως πρέπει να της ζητήσουν και την άδεια. Δεν το ήξερα γλυκιά μου δομινάτριχη πως είσαι η προσωποποίηση του Derren Brown και πως μπορείς να κατακτήσεις το μυαλό κάποιου σε ένα σέσσιον. Μάθε επιτέλους να ξεχωρίζεις τι σημαίνει Domme-Mistress και δομινάτριχη. Εγώ που είμαι βανίλια ξέρω πάντως τι είναι. Για εσένα αμφιβάλλω... Η Mistress έχει σκλάβο, εσύ έχεις πελάτες... Καμία σχέση το ένα με το άλλο... Κλείνω λέγοντας σου πως μοναδική εμπειρία, είναι να το ζήσεις 24/7 και όχι 60 λεπτά.... Μη μπερδεύεσαι....

4.Ότι πρέπει να αγοράσω κάμερες και να τις τοποθετήσω στο σπίτι για να βλέπουν οι συμφορουμίτες πως μία Mistress, Domme, Δομινάτριχη τέλος πάντων καταλήγει στο να γυαλίζει πατώματα με τη γλώσσα. Μηδένα προ του τέλους κακάριζε.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Συνώνυμο του βλαχοδήμαρχου αλλά συχνά, εύστοχα προσωποποιημένο: Ο δήμαρχος Χαρχούδας.

Προέρχεται από τον κεντρικό ήρωα της Λιλιπούπολης, (περίφημη ραδιοφωνική εκπομπή του Γ' προγράμματος επί Χατζηδάκι), όπου τον υποδύονταν ο Βασίλης Μπουγιουκλάκης.

♪♫ Η λύσις είναι μόνο μία,
το πράγμα είναι φανερό,
χαρχουδική δημοκρατία
με μένα το Χαρχούδα αρχηγό ♪♫

1. Ερε γλέντια βγάλανε τον Χαρχούδα και Προεδρο ΙΣΑ

 1. Και γιατί δεν πρότεινε για #ΠτΔ τον Χαρχούδα; Που και δήμαρχος ήταν και αρκουδοπεταλούδα;

 2. Παπαχρήστος για δήμαρχος! Θα χάσει η δημοσιογραφία ένα αστέρι, αλλά θα κερδίσει η Αθήνα ένα Χαρχούδα

 3. ..ειδικά δε στο Χαρχούδα, αντί για αδριάντα μπορούμε να στήσουμε φουσκωτό effigy τύπου «Mr Stay Puft»

 4. Κατεβαίνω υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Χαρχούδα. Διαδώστε.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

χιπστεροναζί, χιψτεροναζί

Σύνθετη λέξη που αντλεί τη ρητορική της δυναμική από τον συνδυασμό των δύο φαινομενικώς άσχετων φυλών των χιπστεράδων και των ναζών. Ο όρος, νομίζω, θέλει να εκφράσει ένα ή περισσότερα από τα εξής τρία χαρακτηριστικά στοιχεία:

 1. Στο εξωτερικό κυρίως, η σύνδεση των χίπστερ με τους ναζί γίνεται συχνά για να δείξει την παντοδυναμία του καπιταλισμού, ο οποίος μπορεί να εξημερώσει (ή έστω να εκτζημερώσει) ό,τι πιο άγριο και φανατικό υπάρχει. Το λολαδερό της υπόθεσης είναι ότι παντρεύονται οι ναζί, δηλαδή οι πιο βίαιοι μαύροι φασίστες με τα χιπστέρια που γενικά θεωρούνται ως ντεκαφεϊνέ άκακα πλασματάκια (που ενίοτε μπουλίζονται κιόλας από τους ζέχνοντες ματσίλα). Με τη λογική αυτή έχει δημιουργηθεί από τους αγγλικάνους ο χαρακτήρας του Adolf Hipster ή Hipster Hitler, ο οποίος είναι και καλά μια χιπστεράδικη επανενσάρκωση του Adolf Hitler, που (όπως ίσως και ο πρωτότυπος) είναι χορτοφάγος, γιολάρει Eva φορ εβα, κάνει ένα γιολοκαύτωμα υπό επευφημίες Heil Hipster και χιπστεροταλιμπάν. Νομίζω ότι η προϋπόθεση αυτών των λολοπαιγνίων είναι η αίσθηση ότι ο καπιταλισμός στη μετανεωτερική ή ύστερη νεωτερική φάση του μπορεί να αλλοτριώσει/ ντεκαφεϊνοποιήσει/ καταστήσει κατσικίδιες ακόμη και τις πιο εγκληματικές ή ακραίες ιδεολογίες. Όχι παραδόξως, οι καταφεύγοντες σε αυτά τα λολοπαίγνια, κυρίως στον αγγλικάνικο χώρο, είναι συχνά φιλελέδες που πανηγυρίζουν έτσι την παντοδυναμία του καπιταλισμού και της ονείρωξής τους, της Τίνας.

 2. Πλην υπάρχει μία (τουλάχιστον) εξαίρεση: Οι Γερμανοί Nipster. (Είναι τρελοί αυτοί οι Γερμανοί). Οι Nipster (προφ εκ των Νazi και hipster) είναι πραγματικοί Νεοναζί οι οποίοι τρόπον τινά κρύβουν τον αυθεντικό ναζισμό τους υπό χίπστερ προσωπείο. Θυμίζουν με τον τρόπο τους το παράδειγμα που αρέσκεται να φέρνει ο Slavoj Zizek για τους μαύρους στην Αμερική οι οποίοι έκρυβαν ότι είναι μαύροι ακριβώς με το να βάλουν μάσκες μαύρων, όπως δηλαδή έκαναν και οι λευκοί. Βάζοντας δηλαδή μάσκες μαύρων άφηναν τους άλλους να πιστεύουν ότι είναι λευκοί που υποδύονται τους μαύρους κι έτσι περνούσε απαρατήρητο το γεγονός ότι ήταν πραγματικά μαύροι. Κατά παρόμοιο τρόπο, οι Nipster αντί να είναι άσβερκασκίνια, παίρνουν από τη ναζιστική «κουλτούρα» επιμέρους στοιχεία και τα φοράνε δίκην χιπστεράδικων βιντατζιών προκειμένου μέσω του χιπστεράδικου προσωπείου να αποκρύψουν ότι όντως είναι ναζί, τ. ναι, είναι αυτό που νομίζεις. Βέβαια, δεν είναι αδύνατο να πάμε από το 2 στο 1, δηλαδή τα χιπστεράδικα σημαίνοντα να αποκτήσουν επιτελεστική σημασία και οι Nipster όντως να αφομοιωθούν από το εκτζημερωμένο χιπστερικό ό,τι να 'ναι. Πολλοί Νιπστεράδες είναι χιπχοπάδες ή ανήκουν σε ρέγκε συγκροτήματα ή σε Nazi punk κ.ά.

 3. Και ερχόμαστε στην Ελλάδα που κυρίως μας ενδιαφέρει από γλωσσικής άποψης. Στη χώρα μας ο όρος χρησιμοποιείται κυρίως από αριστερούς για να προωθήσει ένα συγκεκριμένο αφήγημα που είναι το αντίθετο από το αφήγημα του πετάλου. Αν κατά το πέταλο, τα δύο άκρα του ναζισμού και του κομμουνισμού συναντώνται, τότε για το αντίθετο αφήγημα ο ναζισμός (ή γενικότερα ο φασισμός) δεν είναι παρά το μαντρόσκυλο του καπιταλισμού που βγαίνει να γαβγίσει σε καιρούς κρίσης και αφού κάνει τη δουλειά του συμπιέζοντας τους εργαζομένους μετά λουφάζει μέχρι την επόμενη φορά που θα παραστεί ανάγκη. Ειδικότερα ο όρος χιπστεροναζισμός θίγει κάτι το πιο συγκεκριμένο, δηλαδή κάποιους οι οποίοι εμφανίζονται ως και καλούα κουλ τύποι, υπεράνω παρώ ιδεολογιών, μη πολιτικά πρόσωπα κ.ο.κ., ενώ στην ουσία είναι και φασίστες και υποστηρικτές των πιο άγριων μορφών καπιταλισμού. Αυτοί που χρησιμοποιούν τον όρο χιπστεροναζί είναι συνήθως οι ίδιοι με αυτούς που χρησιμοποιούν τους όρους ακραίο κέντρο, ακραιοκεντρικός, ακραιοκεντρώος κ.τ.ό. Πρόκειται δηλαδή για τη θεώρηση ότι το πραγματικό άκρο δεν πρέπει να αναζητηθεί (μόνο) στο πέταλο, αλλά κυρίως στο φιλελέφτ «κέντρο». Αυτοί που κυρίως στιγματίζονται ως χιπστεροναζί είναι οι ανήκοντες στο κόμμα Ποτάμι, και ειδικά ο σεσημασμένος για τη χρήση βιντατζιώνκαι άλλων χιπστεριών Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ (κατά την άποψη των χρησιμοποιούντων τον όρο) υποστηρίζει με ακραίο τρόπο τους καπιταληστές του μπομπολιστάν. Ο όρος έπιασε το πικ του κατά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, όταν το Ποτάμι είδε ελαφρώς την πλάτη της Χρυσής Αυγής οπότε γίνανε σχετικές συγκρίσεις μεταξύ ναζί και χιπστεροναζί. Εκτός από το συγκεκριμένο κόμμα, ο όρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από αριστερούς για να θίξει κι άλλα κώματα της Υπεύθυνης Αριστεράς ή λαϊφστιλάτες προσπάθειες, όπως λ.χ. τους Ατενίστας, τους γράφοντες ή αναγιγνώσκοντες τα Free Press έντυπα των νεογεωργελέδων, και εν γένει κάθε ανήκοντα στο φιλελευθεράτο.

Ωστόσο, πέρα από την εντόνως πολεμική χρήση του όρου εναντίον συγκεκριμένων πολιτικών χώρων, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, χρειαζόταν ένας όρος για να περιγράψει το αίσθημα έκπληξης που δοκιμάζει κανείς στην Ελλάδα (και όχι μόνο) όταν συνομιλεί με ένα φαινομενικώς αλτέρνι στην εμφάνιση και περιμένει να ακούσει κοινωνικώς εναλλακτικές απόψεις, αλλά διαπιστώνει στη συνέχεια ότι έχει να κάνει με εντελώς ξετσίπρωτο άτομο που δεν διαφέρει και πολύ από χάβγουλο σε σκατοψυχία. Ο όρος περιγράφει, λοιπόν, μια ορισμένη αντίφαση μεταξύ εναλλακτικής εμφάνισης και ακροδεξιών πολιτικών πεποιθήσεων ή, σε άλλες περιπτώσεις, μια ενδημική στην Ελλάδα διασταύρωση βλαχοφιλελέ και χιπστεροκάγκουρα.

Θα τελειώσουμε δίνοντας τον λόγο στον Παναγιώτη Χατζηστεφάνου που συνέβαλε στην καθιέρωση του όρου: «Επειδή το φαινόμενο της μεσοαστικής συνέργειας με το τυραννικό καθεστώς είναι εξίσου επικίνδυνο με την πλύση εγκεφάλου της εργατικής τάξης από την ακροδεξιά προπαγάνδα, θα πρέπει να εφευρεθεί μια λέξη που να συνοψίζει, να στοχοποιεί και να στηλιτεύει την δεύτερη φάση της επέκτασης του φασισμού στην Ελλάδα – εκείνη τη φάση που επικεντρώνεται όχι τόσο στην διάδοση και την επιβολή της ιδεολογίας του εμφυλιακού μίσους, αλλά που δημιουργεί τους κατάλληλους παραπλανητικούς μηχανισμούς ώστε να εξουδετερώνεται η πιθανότητα συνειδησιακής αφύπνισης και οργανωμένης αντίστασης των μεσοαστών. Προτείνω τον όρο «χιψτεροναζισμό» ή «χιψτεροναζιστή», εκ του Αγγλικού «hipster», μια λέξη που χαρακτηρίζει εκείνον που αφιερώνει την ζωή του στην εκζήτηση και την καλλιέργεια του μοντέρνου, ενήμερου προφίλ του, ενώ αδιαφορεί για τα κοινά» (δες). Με άλλα λόγια ο χιπστεροναζισμός θεωρείται ως ένα χαρακτηριστικό για τη σύγχρονη Ελλάδα σύμπτωμα αυτού που ο Κάρολος Μαρξ έχει περιγράψει ως ψευδή συνείδηση.

 1. Χιπστεροναζί. Περίμενε να πλέξουν κανά κασκόλ για τις βρύσες στις παιδικές χαρές και θα σου απαντήσουν. (Από σόσιαλ μήντια).

2. Χιπστεροναζι. Ο καλύτερος όρος να περιγραψεις τον Νεοέλληνα (κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα).

 1. Είναι ΟΦΑ το Ποτάμι, ψάχνουν για αποχαυνωμένους από τιβι, άστεγα πασοκια, χιψτεροναζί, νοικοκυραίους, χάι κλας ακροδεξιούς κλπ. (Η συγγραφέας και μπλογοτέχνης Niemands Rose για τους Ποταμίστας στο Τουίτερ).

 2. Στην Ελλάδα μετά από χρόνια επαρχιώτικης λογικής και πελατειακών σχέσεων, ήρθε η νέα “μόδα” του νεοφιλελευθερισμού. Υποτιθέμενοι αστοί και γραβατωμένα καθάρματα βρήκαν το νέο τους αποκούμπι που μάλιστα είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις των καιρών. Δηλαδή, απανθρωπιά, ψυχοπαθολογία που βαφτίζεται άποψη και κυνισμός. Οι θιασώτες του πολλοί. Βουλευτάδες, υπουργοί με πτυχίο, managers που αναλαμβάνουν πόστο σε κόμμα, παπαγάλοι που παριστάνουν τους αντικειμενικούς ενημερωτές-εξημερωτές του κοινού νου, ψευτοδιανοούμενοι, χιπστεροναζί που γράφουν σε δήθεν εναλλακτικά έντυπα, “υπεύθυνοι αριστεροί” που ζέχνουν μασχαλίλα. Ποιο είναι όμως το προφίλ του νεοφιλελεύθερου; Βλέμμα χαιρέκακο, χείλη σφιγμένα με ένα ελαφρύ μειδίαμα που μαρτυρά καταπιεσμένη οργή, ειρωνικό ύφος. (Νεοφιλελέ- bashing εδώ).

 3. Οι λακέδες των αμερικανών, έλληνες χιπστεροναζί προσπαθούν να τρομάξουν τους αετούς της ΛΔΚ με χάρτινες τίγρεις. Ελάτε με την όπισθεν! (Από το Φέισμπουκ).

 4. Απλώς όπως όλοι οι αριστεροί κατηγορούν όποιον διαφωνεί μεταξύ τους για ναζί, έτσι και οι unfollow/χοτ ντοκ κλπ (που κινείστε κυρίως από ψώνιο και όχι από κέρδος) επινοήσατε τον όρο «χιπστεροναζί» για τους εχθρούς σας που είναι οι χίπστερ της lifo. Σπάζοντας φυσικά κάθε κοντέρ γελοιότητας. (Αντίλογος με γενεαλόγηση του όρου εδώ)

 5. Μεγάλη μάχη για την 3η θέση μεταξύ των ναζί της Χρυσής Αυγής και των χιπστεροναζί του Ποταμιού. (Από κοινωνικά μέσα δικτύωσης).

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Συντομογραφία του «Παίρνει Πίπα Όρθια».

Χρησιμοποιείται ως συνθηματικό μεταξύ ανδρών συνήθως κατά την περιγραφή ή την θέαση ενός κοντού στο ύψος γκομενακίου, τόσο κοντού ώστε να ικανοποιεί τις προϋποθέσεις της έκφρασης. Προφέρεται «Πι-Πι-Ο» και είναι γένους ουδετέρου.

- Ρε μόρτη την θυμάσαι καθόλου τη Στέλλα που είχαμε δει τις προάλλες;
- Ποια Στέλλα λες δικέ μου; Το ΠΠΟ;
- Α να γεια σου! Αυτή!
- Πώς να μη θυμάμαι...

Στο μπαρ:
- Κώτσο, βλέπε γκομενάκι σωστό, τρεις η ώρα από σένα.
- Τελέρε; Αυτή είναι ΠΠΟ!
- Κλάιν ρε! Μην κολλάς.

O Shaquille O Neal με την στρατηγικού ύψους γιαβουκλού του. (από Khan, 28/12/14)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Πρόκειται για την απόλυτη ονείρωξη κάθε πιτσιρικά μιλφιάδη: το τουμπανιζέ αιλουροειδές μιλφίδιο που μπεμπεκίζει λολιτοπρεπώς προκειμένου να αιχμαλωτίσει και να κατασπαράξει τα τρυφερά του θηράματα.

Σε αντίθεση με την κοινή μιλφάρα που θέλεις να γαμήσεις, η κουγκαρομπεμπέκα είναι ένα υψηλών οκτανίωνε πουροπίπινο, μια οδοντοφόρος τεκνατζού γεροντομπεμπέκα που θέλει να ξεσκίσει εσένα. Αρκεί να έχεις ακόμα καβλόσπυρα.

Λεξιπλασία τον Khan, βλ. σχόλια στο λήμμαν κούγκαρ.

1.
- Βλ. και την πορτ-μαντό λέξη κουγκαρήν (cougareen), υβριδικό αιλουροειδές εκ των cougar και teen, ήτοι η κουγκαρομπεμπέκα, που, ενώ βασικά είναι κούγκαρ, μπεμπεδίζει, συμπεριφέρεται σαν λολίτα, κάνει εφηβικά νάζια κ.ο.κ.

2.
- (η κουγκαρομπεμπέκα) Φαινομενικά συνδυάζει τις δύο αμοιβαία αποκλειόμενες γυναοκείες ιδιότητες που οδηγούν την ανδρική λίμπιντο, την αθωότητα και την εμπειρία. Βλ. και κουγκαρομπεμπέκα.

Κουγκαρομπεμπέκα εν δράσει με μιλφιάδη. (από Khan, 07/10/14)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία